Više tisuća prijavljenih

Japanski milijarder odustao od traženja djevojke za put oko Mjeseca

Prije dva tjedna japanski je milijarder otvorio natječaj na koji se prijavilo preko 27 tisuća djevojaka, no sada je kontroverzni Yusaku Maezawa odustao od ovog načina traženja partnerice
Sci-Tech / Svemir | 30. 01. 2020. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski milijarder Yusaku Maezawa došao je u fokus kada je s Elonom Muskom dogovorio da će upravo on i njegova ekipa umjetnika biti prvi putnici koje će SpaceX odvesti na kružno putovanje Starshipom oko Mjeseca.

Maezawa je za to izdvojio i oveću hrpu novca i praktički financirao velik dio razvoja svemirskog broda Starship. I dok se SpaceX bavi izradom nove rakete, Maezawa traži društvo.

Prvo je najavio da će s njim na put krenuti odabrani umjetnici koji bi stvarali umjetnička djela i sve prenosili uživo preko Interneta, a potom je pokrenuo i reality show u kojem je zamislio – tražiti romantičnu partnericu koju bi odveo na ovo putovanje, javlja Bug.

Na ovaj se bizarni natječaj prijavilo preko 27 tisuća djevojaka (27.722, da budemo precizni) koje su željele ući u razmatranje za svemirski turizam ali i potencijalnu ljubavnu vezu s Maezawom.

Međutim – ništa od toga. Maezawa je na Twitteru objavio da je iz osobnih razloga odustao od sudjelovanja u ovom projektu, o čemu je izvijestio i TV kuću koja je sve trebala snimati.

Kaže kako je imao rezerve prema projektu od samog početka, te da je donio "sebičnu odluku" unatoč tome što bi mogao razočarati tisuće prijavljenih djevojaka.

Svima koje je razočarao se i pristojno ispričao jer neće ostvariti njihove planove o mogućem dokumentarcu i potom romantičnom medenom (doslovno) mjesecu.

Plan za svemirsko putovanje nije otkazao, pa SpaceX nastavlja s pripremama kako bi kontroverznog Japanca i odabranu ekipu od 6-8 umjetnika lansirao na put oko Mjeseca nekad tijekom 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close