Čuvajte nas, pazite nas

HBŽ provodi akciju ''Počela je školska godina - zaštitimo djecu u prometu''

Sci-Tech / Svemir | 12. 09. 2017. u 09:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom nove školske godine, MUP Hercegbosanske županije započeo je prometno - preventivnu akciju "Počela je školska godina-zaštitimo djecu u prometu".

Akcija, kojoj je osnovi cilj skrenuti pozornost vozačima na djecu u prometu, trajat će mjesec dana, kao i prethodnih godina.

''Imajući u vidu da su djeca najugroženiji sudionici u prometu, odlučeno je da policijski službenici budu prisutni prilikom dolaska i odlaska djece iz škola'', rečeno je iz MUP-a HBŽ-a.

Stoga su, navode, sve policijske postaje na području te županije napravile određene planove prometno-preventivne akcije, pojedinačno za svaku školu i po tim planovima postupaju.

Akcija ima i edukativni karakter za djecu pomoću predavanja, koja su koncipirana tako da se djeca upoznaju s osnovnim pravilima ponašanja u prometu i prometnim znakovima, odnosno kako se pravilno kretati od kuće do škole i natrag i kako sigurno prijeći ulicu.

Osim toga, u nekim osnovnim školama već su formirane školske prometne patrole u kojima djeca, zajedno s policijom, zaustavljaju vozila, a vozačima, roditeljima i sudionicima u prometu dijele prigodne letke te ih upozoravaju da obrate više pozornosti na vožnju, posebno kad se nailaze u blizini škola.

Kopirati
Drag cursor here to close