Pinar del Rio

Eksplodirao meteor iznad Kube

Brojni Kubanci su na društvenim mrežama podijelili fotografije i videosnimke pada dijelova meteora, a lokalna televizija je objavila fotografiju na kojoj se vidi crno kamenje velličine šake koje je palo na turistički grad Viñales.
Sci-Tech / Svemir | 02. 02. 2019. u 10:07 Bljesak.info
Kopirati
Foto: Twitter / 

Na nebu iznad Kube eksplodirao je meteor čiji su dijelovi pali na tlo u različitim dijelovima pokrajine Pinar del Rio, a eksplozija se mogla čuti u više dijelova te pokrajine, doznaje se s Nacionalnog astronomskog instituta.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni Kubanci su na društvenim mrežama podijelili fotografije i videosnimke pada dijelova meteora, a lokalna televizija je objavila fotografiju na kojoj se vidi crno kamenje velličine šake koje je palo na turistički grad Viñales, prenosi Hina.

Osim u Vinalesu eksplozija se mogla čuti i mjestima Consolación del Sur, Minas de Matahambre i Martínez, javlja agencija Kubanska informativna agencija (ACN).

"Imamo meteor stjenovitog tipa s legurom od željeza i nikla koji sadrži također veliku količinu silicija i magnezija", kazao je stručnjak Nacionalnog insitituta za geofiziku i astronomiju Efrén Jaimez Salgado.

Kopirati