''Konzultirali iskustva''

Crnogorski stručnjaci tvrde da nisu prepisivali hrvatski kurikulum

Sci-Tech / Svemir | 29. 08. 2017. u 09:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorski stručnjaci, koji su u ponedjeljak podnijeli ostavku zbog prepisivanja hrvatskog kurikuluma, objasnili su kako su samo "konzultirali" hrvatska iskustva u izradi nastavnog programa tjelesnog odgoja.

Članovi radne grupe u crnogorskom Zavodu za školstvo zaduženi za izradu programa tjelesnog odgoja Aldijana Muratović, Danijela Bulatović i Niko Raičković podnijeli su ostavku na članstvo u tom tijelu, a sredstva koja su do sada primili za taj posao vratit će u državni proračun.

Troje crnogorskih stručnjaka odbacilo je optužbe da su prepisali hrvatske kurikulume i kažu da su tek “konzultirali” iskustva Hrvatske i Slovenije.

“Kao ljudi koji drže do moralnih načela podnijeli smo ostavke na članstvo u Komisiji koja je bila angažirana na izradi programa za tjelesni odgoj za osnovnu školu, ne zbog toga što se osjećamo krivim, već ne želimo da se naš osobni kredibilitet i rad u ovoj komisiji netočno i senzacionalistički prikazuje u javnosti uz upotrebu pogrdnih epiteta", navodi se u utorak u priopćenju predsjednice komisije Aldijane Muratović i članova Danijele Bulatović i Nika Raičkovića.

"Kada su Hrvati i Slovenci pripremali materijal za svoje programe koristili su se smjernicama iz zemalja EU (te nisu ni oni, kao ni mi, "izmislili toplu vodu"). Terminologija tjelesnog odgoja poznata je i priznata u državama u okruženju, Europi i šire, jer se prirodni oblici kretanja, košarka, nogomet, atletika, gimnastika itd. svagdje svijetu jednako tretiraju. Smatramo da je naš prijedlog programa kvalitetan i da je prilagođen primjeni u Crnoj Gori”, poručili su bivši članovi radne skupine.

Kopirati
Drag cursor here to close