Pesimistični Musk

Čini se kako nema života u ovom Sunčevu sustavu

Musk je veliki zagovornik istraživanja svemira i naseljavanja drugih planeta. Ali nije baš optimističan kad je riječ o pronalasku izvanzemaljskog života.
Sci-Tech / Svemir | 19. 10. 2020. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elon Musk nikad nije skrivao svoje ambicije za odlazak u svemir. Čak je i istaknuo kako se nada da će biti među prvim doseljenicima na Mars. No prilikom odgovaranja na upit jednog 13-godišnjaka iz Australije pokazao je i svoju pesimističnu stranu.

Čini se kako nema života u ovom Sunčevu sustavu, napisao je Musk u tvitu.

Da je možda bio previše općenit, shvatio je i sam Musk, koji je pokušao objasniti svoj odgovor.

Možda ispod leda na Europi ili ekstremofilna bakterija ispod površine Marsa, dodao je svom odgovoru Musk.

Iako je Musk možda pesimističan što se tiče pronalaska inteligentnog života u našem sustavu, izvan planeta Zemlje, činjenica je da znanstvenici još uvijek traže konkretne dokaze postojanja života na drugim planetima, javlja Zimo.

Jedna od pretpostavki na kojima temelje svoja istraživanja jest ta da životu u svemiru trebaju iste ključne komponente kao i životu na Zemlji - neka vrsta tekućine (vode), neka vrsta atmosfere i neka vrsta ugodne klime.

Dosad su takve uvjete pronašli na nekoliko mjesta, a isto tako pronašli su i kemijske spojeve koji bi mogli ukazivati na postojanje života ili u nekom trenutku u prošlosti ili u dubljim slojevima.

Znanstvenici su zasad fokusirani najviše upravo na Mars, kao Zemlji najbliži planet na kojem se možda mogao razviti neki oblik života. No kako bi to zaista i dokazali, vjerojatno će morati poslati astronaute na sam Mars, koji će prokopati ispod površine, staviti uzorke pod mikroskop i reći - da ili ne.

Kopirati
Drag cursor here to close