ReplyASAP

Aplikacija koja će natjerati djecu da odgovaraju na pozive roditelja

Sci-Tech / Svemir | 25. 08. 2017. u 07:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sigurni smo da je većina korisnika pametnih telefona barem jednom morala beskonačno čekati na odgovor na neku važnu poruku. Upravo je to razlog zbog kojeg je Nick Herbert iz Londona, otac 13-godišnjeg dječaka, odlučio kreirati aplikaciju ReplyASAP koja djecu podsjeća da brzo odgovore na poruke svojih roditelja, piše Zimo.hr.

ReplyASAP preuzima "kontrolu" nad zaslonom mobilnog telefona, odnosno blokira sustav telefona i pokreće alarm koji ne prestaje zvoniti sve dok dijete ne odgovori na poziv ili poruku. Ignoriranje poziva ili poruka koje šalju roditelji tako postaje poprilično nemoguće, a aplikacija šalje i obavijesti o tome je li poruka pročitana.

Nick je bio "frustriran postojećim aplikacijama za slanje poruka" pa je kreirao vlastitu kako bi bio siguran da će mu sin odgovoriti. Razvoj aplikacije trajao je osam mjeseci, a tijekom cijelog procesa, Nick se savjetovao i sa svojim sinom Benom kako bi dobio ideje o samom dizajnu aplikacije.

Osim za djecu, ova je aplikacija prilagođena i za starije korisnike, pogotovo one koji pate od demencije i one koji na telefonu deaktiviraju zvuk ili uređaj ne drže uvijek uz sebe. Nije baš sasvim jasno na koji način roditelji uspijevaju uvjeriti svoju djecu da aplikaciju instaliraju na svoj pametni telefon, budući da ih ova aplikacija konstantno kontrolira, ali vjerujemo da će biti vrlo korisna svim roditeljima.

ReplyASAP trenutno je dostupan samo na Google Play Storeu i u Velikoj Britaniji. Dječak Ben ima iPhone, ali njegov otac radi na rješavanju i tog problema pa bi uskoro mogla biti dostupna i za iOS uređaje.

Kopirati
Drag cursor here to close