Izvještaj

Američka vlada nema dokaza o izvanzemaljcima

“Ograničena količina kvalitetnih izvještaja o neidentificiranim letećim pojavama otežava našu mogućnost da iznesemo čvrste zaključke o njihovoj prirodi ili namjeni”, ističe se u izvještaju.
Sci-Tech / Svemir | 26. 06. 2021. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka vlada objavila je u petak u vrlo očekivanom izvješću da nema dokaza o postojanju izvanzemaljaca, ali istodobno priznajući da su deseci fenomena kojima su svjedočili vojni piloti neobjašnjivi.

Dokument pod nazivom “Preliminarna procjena: Neidentificirane leteće pojave” pripremio je Ured direktora Državne obavještajne službe SAD, a on sadrži podatke o incidentima koji su prijavljeni u periodu od studenog 2004. godine do ožujka ove godine. Proces prikupljanja i analiziranja podataka se nastavlja.

“Ograničena količina kvalitetnih izvještaja o neidentificiranim letećim pojavama otežava našu mogućnost da iznesemo čvrste zaključke o njihovoj prirodi ili namjeni”, ističe se u izvještaju.

Izvještaj pokazuje da se u većini slučajeva vjerovatno radi o fizičkim predmetima, jer je većinu registriralo više senzora, uključujući radar, infracrveno zračenje, elektro-optičke uređaje, radare za oružje i vizualno promatranje.

Prema navodima Ureda, postoji mogućnost da su prijave rezultat grešaka senzora, podvale ili pogrešnog viđenja promatrača, te da zahtijevaju dublju analizu, prenosi TASS.

Vlasti SAD registrirale su ukupno 144 slučaja neidentificiranih letećih pojava, uključujući 80 nakon registriranja uz pomoć više senzora.

Neimenovani visokorangirani američki dužnosnik izjavio je za Rojters da vlasti nemaju podatke koji nagovještavaju da se radi o vanzemaljskim predmetima.

Kopirati
Drag cursor here to close