Među najboljima

Značajan uspjeh Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Eduniversal je vršio ispitivanje više od 20.000 različitih master programa na uzorku od 886 biznis škola iz 136 zemalja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 08. 2019. u 14:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Jedan od najvećih svjetskih sustava za rangiranje sveučilišta u svijetu The Eduniversal Best Masters Ranking Worldwide 2019, pozicionirao je master programe Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu među 200 najboljih u svijetu.

Master program Economics and Management of Public Sector and Environment University of Sarajevo zauzima 8. mjesto u oblasti Javne uprave u istočnoj Europi, a program Master in Management and Information Systems University of Sarajevo zauzima 9. mjesto.

Ostala četiri master programa - Marketing, Economics and Management Master programme, Property - Applied Finance i Financial Management, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu također spadaju u Top 200 - Regionalno rangiranje unutar devet geografskih zona.

Eduniversal je vršio ispitivanje više od 20.000 različitih master programa na uzorku od 886 biznis škola iz 136 zemalja. Rangiranje je pokrenuto uz podršku Eduniversal međunarodnog znanstvenog odbora, a temelji se na slijedeća tri glavna kriterija: reputacija programa, plaća od prvog zapošljavanja diplomanata, te zadovoljstvo studenata, priopćeno je iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close