Covid-19

ZHŽ: Za sada neće biti prekida nastave; vozači kamiona moraju u samoizolaciju

U Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) za sada se neće odgađati nastava, rečeno je danas nakon sastanka Kriznog stožera te županije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 03. 2020. u 23:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) za sada se neće odgađati nastava, rečeno je danas nakon sastanka Kriznog stožera te županije.

"Nama je naloženo da mi po procjeni stanja u našoj županiji donesemo odluku o eventualnom otkazivanju nastave u školama. S obzirom na činjenicu da u županiju nema nitko pozitivan na koronavirus COVID-19 i s obzirom da je samo 10 ljudi u kućnoj samoizolaciji potrebe za takvim mjerama za sada nema", priopćili su iz Kriznog stožera.

Donesena je odluka o ograničavanju kretanja osoba koje u tu županiju dolaze iz žarišnih područja.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ, u cilju ranog otkrivanja eventualne pojave novog koronavirusa (COVID-19) na području Federacije Bosne i Hercegovine, procedure nadzora putnika u međunarodnom prometu kao odgovor na pojavu novog koronavirusa (COVID-19), a koje su se primjenjivale prema svim putnicima koji dolaze sa područja NR Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, od sada primjenjuju i na sve putnike koje dolaze iz zemalja Francuska, Njemačka i Španjolska.

Žiteljima ZHŽ-a preporučuje se da koriste granične prelaze na kojima se stalno nalaze federalni granični sanitarni inspektori: GP Bijača, GP Gorica, GP Kamensko-Livno, GP-Izačić , GP Orašje, GP Šamac – Domaljevac.

Također, vozači kamiona koji voze na dnevnoj bazi u zahvaćena područja koronavirusom po dolasku u Federaciju BiH moraju biti u izolaciji do odlaska na sljedeći prijevoz te su po povratku ponovno dužni podvrgnuti se izolaciji, naveli su iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close