EBEC Challenge

Završeno inženjersko natjecanje u Mostaru

Natjecateljima su se obratili Enes Alešević, predsjednik BEST-a Mostar, Belmin Mahić, glavni organizator natjecanja, Vedran Šimunović, izvršni direktor Intera TP-a, te Vedran Vidović, predstavnik Centra za tehničku kulturu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 03. 2018. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički klub Univerziteta ''Džemal Bijedić'' – BEST Mostar organizirao je lokalno inženjersko natjecanje ''EBEC Challenge Mostar'' koje se održalo 21. ožujka u prostorijama Intera Tehnološkog Parka.

Inače, EBEC Challenge Mostar okupio je 30 studenata tehničkih fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'', te su se natjecali u kategorijama Case study (Studija slučaja) i Team design (Timski dizajn), priopćeno je.

Natjecateljima su se obratili Enes Alešević, predsjednik BEST-a Mostar, Belmin Mahić, glavni organizator natjecanja, Vedran Šimunović, izvršni direktor Intera TP-a, te Vedran Vidović, predstavnik Centra za tehničku kulturu.

Nakon svečanog otvaranja sudionici su saznali temu svojih zadataka i krenuli sa radom. Ukupno se na rješenju zadataka radilo pet sati, a pobjednici se nisu znali sve do samoga kraja, točnije, sve do svečanog zatvaranja EBEC Challenge-a, tvrde organizatori u priopćenju.

Odluku od tome koja dva tima svoj put nastavljaju dalje na regionalnu rundu natjecanja donio je stručni žiri.

Ove godine žiri su činili Ivan Rozić (SPARK), Amer Selimović (N-Soft) i Senaid Klarić (MSS).

U kategoriji Timski dizajn pobjedu je odnio tim pod nazivom Habetov most, a Dominus je ime tima koji će za vrijeme EBEC Challenge-a Balkan svoj grad i sveučilište predstavljati u kategoriji Studija slučaja. Regionalna runda održat će se Nišu u razdoblju od 11. do 15. svibnja i okupit će studente iz osam gradova regije: Skoplja, Podgorice, Maribora, Zagreba, Beograda, Novog Sada i naravno Mostara, te domaćina Niša, stoji u priopćenju.

Inače, European BEST Engineering Competition – EBEC je projekt Udruženja studenata tehnike Europe BEST, neprofitne i nevladine organizacije koja povezuje studente i osigurava njihovu suradnju, edukaciju i razmjenu.

Lokalne BEST grupe postoje na 95 sveučilišta u 33 države, a vodi ih preko 4.000 članova. Cilj EBEC Challenge-a jeste okupiti najbolje studente inženjerskih znanosti u Europi, a BEST taj cilj ispunjava iz godine u godinu. Organizatori ističu kako nastavljaju sa radom na drugim projektima, i da sljedeće godine ovo inženjersko natjecanje možemo očekivati u još boljem izdanju, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close