Blogosfera

Polaznici učili kako se stvara sadržaj za društvene mreže i medije

Na samom kraju, trećeg dana susreta, polaznicima su se pridružili i poznati bosansko-hercegovački blogeri Slobodan Vasković i Srđan Puhalo.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 10. 2017. u 00:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz razgovor sa Slobodanom Vaskovićem, Srđanom Puhalom i Markom Rakarom, u subotu je završen prvi susret ''Frontal blog challenge'' polaznika.

''Frontal blog challenge'' je jedinstveni projekt, prvi ovakve vrste u Bosni i Hercegovini koji je omogućio aktivistima iz NVO sektora, predstavnicima malih online medija te društveno-odgovornim pojedincima da nauče više o kreiranju sadržaja i različitim tehnikama plasiranja i promoviranja na internetu.

Glavni predavač i mentor projekta, Dragan Varagić je tijekom tri dana boravka na Kozari polaznicima objasnio koje su to metode i kako se stvara sadržaj za društvene mreže i medije te kako na najbolji način povećati vidljivost svojih projekata.

Pored Varagića, polaznicima je o svom iskustvu u blogosferi pričao i Dragan Močević koji je naglasio da je ''Frontal blog challenge'' projekt važan za cijelu Bosnu i Hercegovinu jer pruža jedinstvenu priliku polaznicima da nauče kako stvoriti dobar sadržaj, ali i kako ga plasirati u javnost te samim tim povećati svijest i o dobrim, a ne samo lošim stvarima koje se događaju i koje nas okružuju.

Na samom kraju, trećeg dana susreta, polaznicima su se pridružili i poznati bosansko-hercegovački blogeri Slobodan Vasković i Srđan Puhalo, ali i gost iz Hrvatske, Marko Rakar koji su podijelili svoja blogerska iskustva i savjete.

''Frontal blog challenge'' se nastavlja a više o svemu možete saznati na portalu frontal.ba i društvenim mrežama prateći službeni hashtag #FrontalBlogChallenge

Kopirati
Drag cursor here to close