Transparentno

Zapošljavanje u školstvu HNŽ-a: Za prijavu se više neće tražiti papiri koji se plaćaju

Inicijativa ''Transparentno'' ne odustaje od svojih zahtjeva koji će dovesti do što transparentnijeg i poštenijeg zapošljavanja u školstvu u HNŽ-u
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 01. 2018. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iz Ministarstva prosvjete HNŽ je potvrđeno da je ujednačen dio dokumentacije čije se vađenje plaća. Dokumentaciju koja se plaća vadit će samo primljeni kandidati, u svim školama, bez iznimke'', napisala je na svojoj stranici građanska inicijativa ''Transparentno'', koja s ponosom ističe da je ovo još jedna pobjeda zdravog razuma i logike.

''Tako će se u mnogome olakšati i pojednostaviti proceduru i suziti manevarski prostor za eventualnu manipulaciju'', napisali su na stranici.

Transparentno podsjeća da su već ranije uspjeli osigurati da svi natječaji moraju biti objavljeni na jednoj službenoj web stranici Zavoda za zapošljavanje.

Transparentno je još jednom ponovilo svoje zahtjeve, a to su da žele jasne i logične kriterije zapošljavanja; jedinstven pravilnik na području cijele županije koji neće ostavljati prostor za zlouporabu.

Također, dok se donese jedinstven pravilnik, Transparentno traži da svaka škola objavi svoj Pravilnik na svojoj službenoj web stranici.

''Natječaji se mogu, i moraju, provesti prije početka školske godine! Subjektivna ocjena članova natječajnog povjerenstva nije odraz kompetencija kandidata. To traži hitnu izmjenu. Također, usmeni razgovor se može provesti, ali njegov utjecaj ne smije biti presudan. Bodovna lista i dokumentacija primljenog kandidata mora biti lako dostupna svim kandidatima'', napisali su članovi inicijative Transparentno podsjećajući na preostale zahtjeve upućene ministarstvu.

''Ne odustajemo od ostalih zahtjeva, lista se skraćuje i svaki korak je veoma bitan'', napisali su članovi ove inicijative.

 

Kopirati
Drag cursor here to close