STEM oprema

Započeo SPARK-ov projekt Science Overcomes Prejudice

Školama su u sklopu projekta uručeni edukativni roboti i različita STEM oprema, čime su informatički kabineti škola ojačani/obogaćeni novom opremom i stvoreni uvjeti za lakše izvođenje nastave.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 11. 2020. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donacijom STEM opreme u osam srednjih škola u Mostaru, započeo je projekt “Science Overcomes Prejudice” kojeg provodi SPARK Mostar u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Predstavnice SPARKa, Matea Vučić Markić i Anamarija Soldo, posjetile su Gimnaziju Mostar, Srednju elektrotehničku školu Ruđera Boškovića Mostar, Srednju prometnu školu Mostar, Srednju elektrotehničku školu Mostar, Drugu gimnaziju Mostar, Srednju ekonomsku školu Joze Martinovića Mostar i Srednju ekonomsku i turističko - ugostiteljsku školu Mostar.

Školama su u sklopu projekta uručeni edukativni roboti i različita STEM oprema, čime su informatički kabineti škola ojačani/obogaćeni novom opremom i stvoreni uvjeti za lakše izvođenje nastave.

Foto: PR / Druga gimnazija

Cilj projekta je dati mladima na raspolaganje alate pomoću kojih, u sklopu redovitih školskih aktivnosti, mogu dalje razvijati vještine kreativnog pristupa rješavanju problema, informatičku pismenost i STEM vještine. Kroz STEM projekte učenici će dalje razvijati vještine timskog rada i važnost suradnje i socijalne inteligencije.

''Kroz ovaj projekt spajamo nevladin sektor i državne institucije na najbolji mogući način. Izuzetno smo ponosni što nam je ukazano povjerenje predstavnika američke ambasade da kroz Science Overcomes Prejudice nastavimo našu SPARK misiju: promociju STEM obrazovanja, razvoj kreativnog pristupa rješavanju problema i obogaćivanju znanja mladih ljudi. U osam Srednjih škola, kroz koje provodimo projekt, pronašli smo sjajne sugovornike koji su nam pružili punu potporu'', kazala je gđa Vučić Markić.

Foto: PR / Gimnazija Mostar

Ona je najavila i drugu fazu projekta. Riječ je o edukativnim radionicama u kojima će sudjelovati 80 učenika iz navedenih škola. Na kraju seta radionica planiran je STEM day na kojem će predstavnici svake škole održati prezentacije. Sve aktivnosti će biti održane u formatu koji neće narušavati preporuke stožera za borbu protiv panedmije koronavirusa te u skladu s važećim preporukama i naredbama, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close