Uprava civilne zaštite ŽZH

Započela edukacija učenika osnovnih škola na području Širokog Brijega

Edukacija učenika održana je u područnim školama u Podvraniću, Privalju i Ljubotićima koje pripadaju Osnovnoj školi Kočerin.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 05. 2018. u 14:55 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon održanih edukacija učenika osnovnih škola u općinama Grude i Posušje u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke započela je edukacija učenika iz područja zaštite i spašavanja u osnovnim školama na području Grada Širokog Brijega.

Edukacija učenika održana je u područnim školama u Podvraniću, Privalju i Ljubotićima koje pripadaju Osnovnoj školi Kočerin.

U samom uvodu u edukaciju učenika, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović je nakon pozdravnih riječi ukazao na važnost preventivnog djelovanja, kao i na samu edukaciju koja predstavlja temeljni preduvjet za kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja sustava zaštite i spašavanja.

Pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak putem PowerPoint prezentacije upoznao je učenike s prirodnim i drugim nesrećama i njihovim posljedicama, te ulogom žurnih službi za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara.

U praktičnom dijelu edukacije pripadnici Gorske službe spašavanja Široki Brijeg prezentirali su svoju opremu, a vatrogasci način gašenja početnih požara. Također je izvedena i vježba evakuacije učenika i nastavnog i pomoćnog osoblja škole u slučaju požara.

U provođenju edukacije osim zaposlenika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sudjelovali su i Željko Vukoja pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijeg za civilnu zaštitu i Mario Bajto pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu-protupožarnu zaštitu.

U ponedjeljak 21. svibnja edukacija učenika će se održati u Osnovnoj školi Kočerin.

Kopirati
Drag cursor here to close