Jasno!

Zakon je jasan: Škola ne može proslavu male mature organizirati u ugostiteljskom objektu

''Ne mogu škole voditi maloljetnike u ugostiteljske objekte kako bi učenici nakon završetka devetog razreda proslavili malu maturu. Za to postoji velika matura'' rekla je ministrica Trivić.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 02. 2020. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da škola kao institucija ne može biti organizator male mature u ugostiteljskim objektima.

''Ne mogu škole voditi maloljetnike u ugostiteljske objekte kako bi učenici nakon završetka devetog razreda proslavili malu maturu. Za to postoji velika matura'' rekla je ministrica Trivić.

Prema njenim riječima, na taj način bit će spriječeno da učenici koriste alkohol i duhan.

''Roditelji mogu samostalno organizirati proslavu za svoju djecu izvan škole. To je njihova dobra volja, a što se tiče organizirane proslave u školama to smo definirali zakonskim odredbama'' rekla je ministrica za RTRS.

Ona je podsjetila da su prošle godine usvojene izmjene i dopune Zakona o osnovnom odgoju  i obrazovanju kojima je definirana proslava male mature.

''Definirano je da se proslava poslije završetka devetog razreda odvija u prostoru škole ili ako one nemaju dovoljno prostora u objektima kulturnih, omladinskih i sportskih ustanova'', rekla je ministrica Natalija Trivić.

Kopirati
Drag cursor here to close