Ispunite

Za mlade: Upitnik o neformalnom obrazovanju unutar BiH

Mladi koji budu sudjelovali u istraživanju, imati će priliku uključiti se u lokalne ali i internacionalne aktivnosti projekta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 05. 2020. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispunite Upitnik namjenjen mladima starosne dobi od 15 do 30 godine kojemu je cilj prikupljanje informacija, mišljenja i iskustva mladih ljudi o neformalnom obrazovanju unutar Bosne i Hercegovine. Ovaj Upitnik poslužit će jednom od projektnih aktivnosti Agencije lokalne demokratije Mostar, a to je nacionalno i internacionalno istraživanje. 

Projekt je naziva ''Ambasadori za neformalno obrazovanje mladih''. Ovaj projekt predstavlja inicijativ za suradnju koju je pokrenulo 11 organizacija civilnog društva iz EU-a, Zapadnog Balkana i Turske. Cilj ovog projekta je potaknuti mlade u aktivnostima neformalnog obrazovanja i promovirati korisnost znanja stečenog izvan formalno-obrazovnog sustava. Projekt je sufinanciran kroz program EU, Erasmus+ (KA2 – Suradnja za inovacije i razmjenu dobrih praksi – Izgradnja kapaciteta u području mladih).

Mladi koji budu sudjelovali u istraživanju, imati će priliku uključiti se u lokalne ali i internacionalne aktivnosti projekta. Također, rezultati istraživanja pomoći će nam u kreiranju i definiranju sadržaja aktivnosti koje nas očekuju u sljedećih 18 mjeseci.

Mladi često nisu uvjereni da mogu poboljšati svoju zapošljivost neformalnim obrazovanjem, jer vjeruju da se vještine i kompetencije stečene radom i formalnim obrazovanjem smatraju relevantnijima. Želimo promijeniti ovaj trend. Učenje između vršnjaka na ovom polju trebalo bi biti mnogo snažnije. Želimo ''institucionalizirati'' ovu brojku i pripremiti ih uz pomoć date metodologije kako bi postali pravi ambasadori za prevođenje ove poruke, poručili su iz Agencije lokalne demokracije Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close