Najbolji u svijetu

Može i to: Iz BiH na studij u Rusiju

Dekan Filozofskog fakulteta Muhamed Dželilović istaknuo je značaj međunarodne suradnje u oblasti visokog obrazovanja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 10. 2019. u 14:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacija ruskih sveučilišta održana je danas na Filozofskom fakultetu Sarajevo u organizaciji Filozofskog fakulteta, Instituta za pitanja edukativne politike "Eureka" i podršku Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH.

Dekan Filozofskog fakulteta Muhamed Dželilović istaknuo je značaj međunarodne suradnje u oblasti visokog obrazovanja.

''Kroz okvirne ugovore o suradnji pokušavamo što više proširiti i poboljšati međusveučilišnu suradnju na svim poljima'',  rekao je Dželilović, dodavši da su temelj svake suradnje jezik i kultura.

Veleposlanik Ruske Federacije Petar Ivancov navodi da je riječ o vodećim sveučilištima u Rusiji koji se nalaze na popisima najboljih u svijetu.

Razmjena studenata, smatra veleposlanik Ivancov, značajan je element međudržavne suradnje.

Sveučilišta koji su se uz prezentacije i promotivne štandove predstavili u auli Fakulteta su: Sankt Peterburški državni univerzitet, Moskovski državni psihološko-pedagoški univerzitet, Akademija muzike "Gnjesini", Državni pedagoški univerzitet "Lav Tolstoj" (Tula), Moskovski državni univerzitet prehrambene industrije i Finansijski univerzitet Vlade Rusije.

S obzirom na postojeći trend pada interesa za ruski jezik, kad je riječ o studiranju na predstavljenim fakultetima, moći će da se uključe i studenti bez znanja tog jezika.

Prezentacije ruskih sveučilišta u okviru kojih su predviđena i javna predavanja, radionice, diskusije o temama visokog obrazovanja u Rusiji, osim na Filozofskom fakultetu održavaju se i na Strojarskom fakultetu, dok je za sutra predviđena prezentacija na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu (Mašinski fakultet, Muzička akademija) te na Palama na Filozofskom fakultetu.

Kopirati
Drag cursor here to close