Sveučilište u Mostaru

Wigemark govorio generaciji koja će glasovati na sljedećim izborima

Bosni i Hercegovini nužne su promjene, što podrazumijeva socio-ekonomske reforme te reformu obrazovanja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 12. 2017. u 14:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voditelj Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Wigemark u srijedu je, u okviru info dana projekta "EU for You – E4U", razgovarao sa studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.

Radi se o projektu Ureda specijalnog predstavnika EU u okviru kojeg studenti dodiplomskih studija s 14 javnih bh. sveučilišta i fakulteta, uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata, rade na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebice u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva.

''Želimo čuti mišljenja mladih o situaciji u državi, njihovom životu i budućnosti te što misle o Europskoj uniji. Impresioniran sam kvalitetom studenta, njihovim ambicijama i pozitivnim stavovima, unatoč relativno negativnom raspoloženju u državi'', kazao je Wigemark novinarima.

Po njegovim riječima, Bosni i Hercegovini nužne su promjene, što podrazumijeva socio-ekonomske reforme te reformu obrazovanja.

''Na sastanku s rektorima svih javnih sveučilišta, rektori su izrazili svoju frustriranost zbog nedostatka sredstva za istraživanja, zbog loše infrastrukture. Unatoč tome, oni imaju studente, njihovu ambiciju, pozitivan duh. Oni nisu buduća generacija, oni su sada tu. To je generacija koja će glasovati na sljedećim izborima'', poručio je Wigemark.

Dodao je kako je važno slušati studente, naglasivši kako je od studenata čuo bolje komentare o socio-ekonomskom stanju, nego od drugih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Prodekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Veldin Ovčina rekao je kako će se studenti potruditi iznjedriti marketinšku kampanju koja će probuditi svijest javnosti o potrebi socijalno-ekonomskih reformi u Bosni i Hercegovini.

Podsjetio je kako su prošle godine, u okviru istog projekta, mostarski studenti osmislili kampanju "Kliknimo DA za bolje obrazovanje" kojom su probudili javnost, animirali pažnju šire društvene zajednice i osvojili nagradu za najbolju "guerilla kampanju" (kampanja koja je s najmanje troškova ostvarila najveći kreativni pristup).

''Vjerujem da će studenti i ove generacije uraditi dobru kampanju'', kazao je Ovčina.

Dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Mila Gadžić kazala je kako nove generacije zaslužuju bolju budućnost te da će u razgovoru sa studentima saznati što mladi ljudi misle o procesu pridruživanja BiH Europskoj uniji.

''Očekujem da će studenti u razgovoru s veleposlanikom Wigemarkom dati svoje viđenje odgovora na različita pitanja i izazove koji se postavljaju, posebice u području obrazovanja, zapošljavanja mladih obrazovnih ljudi, ali i pitanja koja su vezana za izgradnju boljeg društva i društveno-ekonomskog sustava koji je svima nama potreban'', dodala je dekanica Gadžić.

Kopirati
Drag cursor here to close