Edukacija i zabava

Vrtić Sunčani most: Djecu treba učiti da recikliraju

'Činjenica da u Mostaru još uvijek ne postoje kontejneri za selektivno odlaganje otpada, mališane nije obeshrabrila da se educiraju o reciklaži
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 05. 2018. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući  nagradi za osvojeno  drugo mjesto po količini prikupljenog starog papira među obrazovnim ustanovama na području HNŽ u prošloj godini, Multietnički inkluzivni vrtić ''Sunčani most'' iz Mostara organizirao je danas, 12.5.2018.godine, zajednički izlet za djecu, roditelje i uposlenike vrtića.

''Činjenica da u Mostaru još uvijek ne postoje kontejneri za selektivno odlaganje otpada nije nas obeshrabrila da sami, praktičnim primjerom, djecu educiramo o mogućnostima iskorištavanja razvrstanog otpada i značaju očuvanja čistog okoliša'', navedeno je u priopćenju vrtića ''Sunčani most''.

FOTO: Vrtić ''Sunčani most''

Ovaj vrtić, već treću godinu za redom, u suradnji s tvrtkom ALBA BH, organizira prikupljanje i otkup starog papira.

Na prijedlog predstavnika Vijeća roditelja vrtića ''Sunčani most'', ove godine je za izletište odabrana farma ''Ranč'' u blizini Mostara.

''Zajednički izlet bio je prilika za druženje izvan prostorija vrtića. Djeca, roditelji i uposlenici vrtića uživali su u prekrasnom prirodnom ambijentu ovog velikog obiteljskog imanja. Pored susreta s mnogobrojnim životinjama, uživali smo u sportsko-rekreativnim aktivnostima i osvježenju. Vrtić ''Sunčani most'' izražava zahvalnost firmi ''ALBA'' koja organizira otkup starog papira i na taj način pomaže realizaciju ovakvih aktivnosti'', navode u svom priopćenju,  kojem  istuču da veliku zahvalnost žele izraziti djeci, roditeljima i prijateljima vrtića koji svakodnevno donose stari papir u vrtić i svojim primjerom i druge potiču na pravilno odlaganje iskoristivog otpada.

''Edukaciju o selektivnom odlaganju otpada i recikliranju treba provoditi s djecom svakodnevno, od najranijeg uzrasta'', navode iz vrtića.

FOTO: Vrtić ''Sunčani most''



Multietnički inkluzivni vrtić ''Sunčani most'' je inače prije 15 godina osnovala austrijska socijalna neprofitna organizacija ''Diakoniewerk''. Program podrazumjeva uključivanje manjeg broja djece s teškoćama u razvoju zajedno s vršnjacima koji nemaju razvojne smetnje.

Kopirati
Drag cursor here to close