Praktična iskustva

Vrijeme da teoriju primijene u praksi: Konjički srednjoškolci dobili plastenik

CACH je podržao konjičku školu dodjelom funkcionalnog plastenika s pratećom opremom, posebnim alatom, te odgovarajućim vrstama sadnica i sjemena.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 05. 2021. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: JU Srednja škola Konjic / Sadnja u plasteniku

U okviru projektne aktivnosti osnaživanja i angažmana mladih, JU “Srednja škola” Konjic nedavno je potpisala Sporazum o partnerstvu s Caritasom Švicarske u BiH (CACH).

Radi poboljšanja praktične metode učenja i nastavnih metoda, CACH je podržao konjičku školu dodjelom funkcionalnog plastenika s pratećom opremom, posebnim alatom, te odgovarajućim vrstama sadnica i sjemena.

Uvjeti za bolju praksu

Uz nadzor stručnjaka CACH-a, profesorice Đenana Buturović i Ezana Nefer-Imamović će, prenošenjem praktičnih i konkretnih iskustava tijekom cijele godine, učenike educirati kako da teoriju primijene u praksi.

Iskustvo će uključivati, ali se neće ograničavati na sljedeće aktivnosti:

planiranje i rad u plasteniku sa agrotehničkim i ekonomskim aspektima;
sadnja usjeva kao što su rajčica, krastavci, razne salate, paprike, jagode itd;
promatranje i dokumentiranje uvjeta rasta i relevantnih parametara kao što su potrebe za navodnjavanjem i prozračivanjem, praćenje i promatranje prevencije ili liječenja eventualno nastalih bolesti;
praćenje svih aspekata koji se odnose na praktično upravljanje i marketing.

Zasađeni prvi usjevi

"Realizacija projekta počela je postavljanjem plastenika, a u cjelokupnom procesu sudjelovali su učenici drugog i četvrtog razreda poljoprivredne škole. Oni su izvršili osnovnu i dopunsku obradu tla, zasadili svoje prve usjeve, te prisustvovali instalaciji sustava za navodnjavanje.

Sve zadatke i agrotehničke mjere potrebne za razvoj biljaka, do kraja nastavne godine izvršavat će učenici drugog razreda, a učenicima četvrtog razreda želimo mnogo sreće u budućem radu", navedeno je iz JU “Srednja škola” Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close