Obrazovanje u pandemiji

Vlada SBŽ-a će staru računalnu opremu dati školama, kupuju se i tableti

Vlada SBŽ-a, i krizni stožer na razini Srednjobosanske županije zahvaljuju se svim građanima koji se dosljedno pridržavaju propisanih mjera
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 04. 2020. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta je predložilo, a Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela Odluku o izdvajanju sredstava sa stavke Tekuće rezerve Proračuna SBŽ-a za 2020. godinu.

Ovom Odlukom izdvajaju se sredstva sa stavke Tekuće rezerve Proračuna SBŽ-a za 2020. godinu u iznosu od 10.000 KM,a novac će ministarstvu biti prebačen za podršku projekta „Unapređenje dostupnosti i kvalitete obrazovanja za vrijeme COVID-19 pandemije“.

Sredstva su namijenjena za nabavku informacijsko-komunikacije tehnološke opreme - PC tableti za potrebe osnovnih škola.

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada SBŽ-a dala suglasnost da se u skladu sa Elaboratom o obavljenom popisivanju sredstava i izvora sredstava Vlade SBŽ-a, izvrši uvid računalne opreme, koja je namijenjena za rashod (otpis).

Nakon izvršenog pregleda i utvrđenog stanja računalne opreme Ministarstvo obrazovanja, će izvršiti kontrolu navedene opreme koju će staviti na raspolaganje osnovnim školama.

Vlada SBŽ-a, i krizni stožer na razini Srednjobosanske županije zahvaljuju se svim građanima koji se dosljedno pridržavaju propisanih mjera jer time, prije svega, doprinose svom zdravlju i zdravlju svojih sugrađana, priopćeno je iz Vlade SBŽ-a.  

Kopirati
Drag cursor here to close