Za 2019. - 2021.

Vlada HBŽ-a za besplatne udžbenike 44.040 KM

Raspodjela sredstava iz odluke realizirat će se za nabavku besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda, te za nabavu besplatnih udžbenika za učenike V. razreda koji su u stanju socijalne potrebe u školskoj 2018./2019. godini.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 09. 2018. u 13:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojila je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava "Potpore - besplatni udžbenici" utvrđenog županijskim proračunom za 2018. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a u iznosu od 44.040 maraka. 

Raspodjela sredstava iz odluke realizirat će se za nabavku besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda, te za nabavu besplatnih udžbenika za učenike V. razreda koji su u stanju socijalne potrebe u školskoj 2018./2019. godini. 

Vlada je na sjednici u srijedu dala suglasnost na Prijedlog dokumenta okvirnog proračuna HBŽ-a za razdoblje 2019. - 2021. godine. 

Ključni cilj dokumenta je postaviti makroekonomske, fiskalne i razvojne politike u središte procesa planiranja i izrade proračuna, imajući u vidu da je godišnji proračun jedan od osnovnih instrumenata kojima će se realizirati ekonomski i socijalni prioriteti, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a. 

Dokument okvirnog proračuna sadrži pet poglavlja koja uključuju srednjoročne makroekonomske prognoze, prognoze izravnih i neizravnih prihoda, ukupan fiskalni okvir i financiranje, projekcije tekućih rashoda, kapitalne investicije i projekte, ukupni dug županije te prioritete koji će biti financirani iz proračunskih sredstava u sljedećem razdoblju te gornje granice rashoda proračunskih korisnika u sljedećem trogodišnjem razdoblju na kojima se temelji priprema i izrada proračuna. 

Dokument predstavlja prednacrt godišnjeg proračuna, uključuje ograničenja potrošnje (plafone) za proračunske korisnike i jača vezu između prioritetne potrošnje i godišnjeg proračuna. 

Dokument okvirnog proračuna HBŽ-a za razdoblje 2019. - 2021. godine pripremljen je u skladu sa Zakonom o proračunima u Federaciji BiH. 

Tim se dokumentom na temelju definiranih ekonomskih pokazatelja za šire ekonomsko okruženje (prvenstveno Federacija BiH) definira i fiskalni kapacitet HBŽ-a u sljedećem trogodišnjem razdoblju. 

Vlada je na sjednici usvojila Odluku o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja "Livanjsko" te je dala suglasnost na naputak za izradu zahtjeva za odobravanje proračunskih sredstava za 2019. godinu. 

Donesena su i rješenja o imenovanju članova upravnih vijeća Doma zdravlja Drvar i Doma zdravlja Kupres, te rješenje o imenovanju jednog člana Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a. 

Doneseno je i rješenje o imenovanju Povjerenstva za provođenje intervjua u Upravi civilne zaštite HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close