Poticaji

Vlada daje stipendije za ''zaboravljena'' zanimanja

Nakon provedenog javnog natječaja za poticaje inovatorima - pojedincima, zbog malog broja prijavljenih koji su zadovoljili uvjete, preostao neiskorišteni iznos od 30.000 KM…
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 11. 2018. u 12:40

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, izmijenila Odluku o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava Tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Kako je priopćeno, na ovaj način su promijenjeni raspoređeni novčani iznosi po projektima, te su poticaji inovatorima - pojedincima sa 40.000 KM smanjeni na 10.000 KM, a za tih 30.000 KM, s ranije predviđenih 60.000 KM, povećan je na 90.000 KM iznos za stipendiranje učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

U obrazloženju izmijenjene Odluke je navedeno da je, nakon provedenog javnog natječaja za poticaje inovatorima - pojedincima, zbog malog broja prijavljenih koji su zadovoljili uvjete, preostao neiskorišteni iznos od 30.000 KM, a da je u projektu Stipendiranje učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, broj prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uvjete natječaja bio puno veći od planiranog.

Kopirati
Drag cursor here to close