EU financira

Vještine poduzetništva uvest će se u bh. škole do 2030. godine

Prioriteti su namijenjeni nadležnim obrazovnim vlastima i ostalim partnerima sektora obrazovanja i obuke u BiH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 10. 2020. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donio je Odluku o usvajanju 'Prioriteta u integraciji poduzetničkog učenja i poduzetničke ključne kompetencije u obrazovne sisteme u Bosni i Hercegovini (2021. – 2030.)'.

Donošenjem ove odluke BiH usklađuje svoje prioritete u ovoj oblasti sa prioritetima zemalja Europske unije, te osigurava pristup sredstvima Europske komisije za njihovo provođenje, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Dokument daje pregled relevantnih politika EU koje predstavljaju osnovu za modernizaciju nastavnih planova i programa u Bosni i Hercegovini, pregled dosadašnjih aktivnosti na tom planu, kao i popis kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih prioriteta.

Uz svaki od prioriteta sastavljen je i popis aktivnosti za njihovo provođenje. Prioriteti su namijenjeni nadležnim obrazovnim vlastima i ostalim partnerima sektora obrazovanja i obuke u BiH.

Razvijanje poduzetničkih vještina jedan je od najvažnijih elemenata Europskog referentnog okvira ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje i doprinosi razvoju pojedinca i njegove samostalnosti, ustrajnosti, kreativnosti i kritičkog razmišljanja, te podstiče proaktivno djelovanje, što u završnici vodi do veće konkurentnosti na tržištu rada te do mogućnosti pokretanja vlastitog biznisa.

Ključne kompetencije su definirane kao cjeloživotne, pa prioriteti prate sve razine formalnog obrazovanja (osnovno, srednje, visoko), uključujući i obrazovanje odraslih, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close