Sveučilište u Mostaru

Preko 250 studenata završilo tečajeve Studentskog zbora

Kada je nastupila pandemija koronavirusa, Studentski zbor je uz pomoć IT Centra SUM-a implementirao tečajeve na daljinu
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 06. 2020. u 13:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Online tečaj Studentskog zbora

Tečajeve Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru (SUM), koji su počeli tijekom ožujka, uspješno je završilo preko 250 studenata koji su ove godine iz učionica na SUM-u premješteni na online platformu.

Kada je nastupila pandemija koronavirusa, Studentski zbor je uz pomoć IT Centra SUM-a implementirao tečajeve na daljinu, priopćeno je iz Predsjedništva Studentskog zbora SUM-a.

"Studenti su iz svojih domova pohađali deset online tečajeva, a to su engleski, njemački, ruski, talijanski, francuski i španjolski jezik te informatika, grafički dizajn, statistika i gitara. Tečajevi su se izvodili putem sustava za e-učenje SUMARUM i aplikacije Google Meet, a predavači su bili studenti Sveučilišta u Mostaru", ističu iz Studentskog zbora.

Kako su izvjestili, ove godine neće se održati tradicionalna podjela certifikata, ali će studenti svoje certifikate moći preuzeti od sljedeće akademske godine u uredu Studentskog zbora ako cijela situacija oko pandemije koronavirusa bude stabilna.

Studenti su skoro tri mjeseca imali online predavanja za tečajeve koje su pohađali, a kroz protekli tjedan polagali su ispit koji je također održan online, čime je završen jedan od najvećih projekata Studentskog zbora SUM-a, a nastavlja se u sljedećoj akademskoj godini, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close