Sveučilište

Veliko zanimanje mostarskih studenata za programe razmjena

Taj info dan organizirao je Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 03. 2019. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inozemne stipendije i kako ih iskoristiti te kako ostvariti mobilnost na sveučilištima diljem Europe teme su Info dana koji se održao u utorak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Taj info dan organizirao je Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru, a događaj je otvorila prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta, Sanja Bijakšić.

Svi vi koji odete na razmjenu vidjet će kako funkcionira taj akademski prostor, vidjet ćete dobre i loše strane obrazovnog sustava, a to je veliko iskustvo", kazala je Bijakšić.

Studenti su mogli dobiti informacije iz prve ruke tko se i kako može prijaviti za mobilnost te su upoznati s mogućnostima stipendiranja kroz različite programe.

Na predavanju su studentima izneseni i mitovi s kojima se susreću studenti koji su u nedvoumici za sudjelovanje u mobilnosti.

Predavanje je bilo veoma korisno na kojemu su i razbijeni mitovi o razmjeni i njezinim negativnim stranama. Dakle, uz dobru osobnu organizaciju, vrlo je lako sudjelovati na razmjeni te da sve to bude priznato po povratku na matični fakultet, bez ikakve štete po studenta'', rekao je za Bljesak.info Bagarić.

Na pitanje zašto otići na mobilnost, odgovarali su studenti ali i nastavno osoblje koji su prenijeli svoja iskustva za razmjena. Uz to, dobili su i svojevrsni Vodič kroz mobilnost Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close