Studentski izbori

Velik broj mostarskih studenata želi u fakultetsku vlast

Biračka mjesta, navode iz Unije, bit će jasno naznačena na ulazima u sve zgrade fakulteta, a prije toga i na službenim stranicama Unije studenata.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 10. 2020. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski izbori na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru, koji će biti održani u četvrtak, 15. listopada na svim organizacijskim jedinicama - fakultetima i univerzitetskim studijima.

Glasovanju je prethodio proces kandidiranja i prijava više desetina kandidata na svim organizacijskim jedinicama - fakultetima i univerzitetskim studijima te ovjere i kompletiranja glasačkih listića.

Čin glasovanja moći će se obaviti u razdoblju od 10 do 13 sati, na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Studenti svih fakulteta i studijskih programa tako će imati priliku iskoristiti svoje pravo i izabrati svoje predstavnike u znanstveno - nastavnim vijećima i matičnim asocijacijama studenata, a time i u Uniji studenata.

Biračka mjesta, navode iz Unije, bit će jasno naznačena na ulazima u sve zgrade fakulteta, a prije toga i na službenim stranicama Unije studenata.

''Izuzetno nam je drago što se veliki broj studenata uključio u sam izborni proces, iskoristio svoje pravo da se kandidira, a sada se nadamo da će jednako veliki odziv biti na glasačkim mjestima, te da će studenti iskoristiti svoje pravo glasa. Nadamo se kako će izabrani predstavnici studenata na svim organizacijskim jedinicama raditi isključivo u korist studenata, s ciljem poboljšanja njihovog statusa, ali i inicirati i realizirati konkretne, korisne i edukativne izvannastavne projekte i aktivnosti'', poručeno je iz Unije studenata mostarskog Univerziteta.

Kopirati
Drag cursor here to close