Model ujedinjenih naroda

UWC Mostar domaćin 12. konferencije MUN-a

Ovogodišnja konferencija će okupiti preko 150 sudionika iz više od 30 zemalja svijeta i srednjih škola BiH i regije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 03. 2018. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od četvrtka, 22.3. do nedjelje 25.3.2018. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru će biti domaćin 12. konferencije Modela ujedinjenih naroda (MUNiM 2018). namijenjene srednjoškolcima iz regije i cijelog svijeta.

Ovogodišnja konferencija će okupiti preko 150 sudionika iz više od 30 zemalja svijeta i srednjih škola BiH i regije.

Ceremonija službenog otvaranja će biti upriličena u četvrtak s početkom u 17:15hu prostorijama zgrade Vlade Federacije u Mostaru, gdje će se prisutnima obratiti počasni gost ovogodišnje MUN konferencije, Nj.E. Veleposlanik Francuske u BiH,Guillaume Rousson.

U nedjelju, sa početkom u 9:30h u zgradi Vlade Federacije u Mostaru će se održati završna ceremonija, koju će svojim prisustvom uveličati šef misije OSCE –a Regionalnog Ureda  Mostar, William Ozkaptan i komandir EUFOR Lot-a Mostar, Claudio Wiederkehr.

Ovom prilikom će svim sudionicima biti dodijeljeni certfifikati i zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjoj konferenciji.

Tijekom tri dana, učenici će kroz rad u MUN odborima i vijećima - Vijeće sigurnosti, Vijeće za okoliš, EU Komisija, Komisija za društvena i humanitarna pitanja te Komisija za razoružanje raspravljati o nizu aktualnih svjetskih tema i pitanja.

Tema ovogodišnje konferencije su “Političke aktivnosti i vizija budućnosti”.

MUN konferencija u organizaciji UWC Mostar je najveća konferencija ove vrste za srednjoškolce u BiH. Osim utjecaja na svijest o globalnim pitanjima i razvijanja vještina javnog nastupa, konferencija zbližava mlade ljude iz različitih dijelova Balkana, te daje svim sudionicima priliku da sruše stereotipe  i ostvare otvorena međuetnička prijateljstva.

MUNiM konferencija 2018. je podržana od strane UNDP-a u BiH i Sarajevo osiguranja d.d.

Kopirati
Drag cursor here to close