CEPS

Upišite studij Poslovne ekonomije - studij koji garantira zaposlenje

Visoka škola "CEPS - Centar za poslovne studije" u Kiseljaku poziva studente da upišu studij poslovne ekonomije na CEPS-u.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 08. 2020. u 08:30 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studijski program Poslovna ekonomija sa smjerovima Menadžment, Finansije i računovodstvo i Menadžment javnog sektora i uprave koji se izvodi na Visokoj školi „CEPS – Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku, studentima nudi sadržaj koji će ih kroz razumijevanje značenja, značaja i aplikacije ekonomskih principa i koncepata savremenog poslovnog menadžmenta osposobiti da uspješno realiziraju različite operativne poslove te kreiraju i vode različite biznise, kompanije, agencije, fakultete, zavode, ustanove i druge tipove organizacija. Ovaj savremeni koncept obrazovanja zasnovan je na visokim etičkim standardima institucije, visokom stepenu posvećenosti nastavnika i studenata, kontinuiranom učenju i promptnoj aplikaciji naučenog u praksi. Studiranje na CEPS-u studentima nudi mogućnost kreiranja višeg nivoa poslovnih poduhvata i projekata unutar bosanskohercegovačke i evropskih ekonomija, što predstavlja platformu za prepoznavanje Bosne i Hercegovine i kompanija koje u njoj posluju kao partnera koji mogu participirati unutar različitih supranacionalnih poslovnih, ekonomskih i društveno političkih sistema.

Studijski program Poslovna ekonomija sa svojim smjerovima predstavlja profesionalnu organizaciju fokusiranu, prije svega na proces edukacije i praktične treninge studenata i drugih polaznika sa ciljem usvajanja specifičnih znanja, vještina i kompetencija u kontekstu kreativnog i inovativnog načina promišljanja i praktičnog ponašanja kako u privatnom, tako i u budućem poslovnom životu studenata.

Nastavni proces

Studij traje tri i četiri godine, a izvodi se kao redovni i vanredni. Nastava se izvodi na prvom ciklusu studija i rezultira sa 180, odnosno 240 ECTS bodova. Na studij se mogu upisati osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom u Bosni i Hercegovini, kao i strani državljani i osobe bez državljanstva sa završenom srednjom školom u inostranstvu, nakon izvršene nostrifikacije, osobe koje imaju završenu višu školu ekonomske struke, te prelaznici sa drugih visokoškolskih institucija.

Predavanja i vježbe u sklopu studija prilagođena su i zaposlenim osobama koje zbog svojih profesionalnih obaveza nisu u mogućnosti redovno pohađati nastavu. Vanrednim studentima su omogućene i individualne konsultacije uz mentorstvo, a nastavu je moguće pratiti i putem online softverske podrške. Uslovi za rad i moderni nastavni program prilagođeni su potrebama ambicioznih ljudi koji su zainteresovani za usavršavanje i pronalazak visoko plaćenih poslova.

Pokreni svoj posao!

Profil kadra koji će se školovati na studijskom programu Poslovne ekonomije mora biti različit od profila klasičnih ekonomista. Taj profil mora imati poslovno-upravljačku orijentaciju sa savremenim operativno tehnološkim znanjima i vještinama i interkulturnim karakteristikama koje se mogu steći jedino na moderno profiliranoj visokoškolskoj ustanovi kakva je CEPS u Kiseljaku.

Studijski program Poslovne ekonomije omogućuje Vam znanja koja jamče brzo zaposlenje. Znanja iz ekonomije koja će budući studenti usvojiti su temeljna, praktična i tražena te pokrivaju cijeli spektar potreba u privredi. CEPS u Kiseljaku ima ambiciju da školovanjem kadrova za ovaj obrazovni profil doprinese dinamici privrednog života Bosne i Hercegovine,  regije i šireg područja te da se adekvatnom brzinom usvoje neophodna znanja iz svih oblasti poslovne ekonomije, koja su potreba poslovnih ljudi.

Ukoliko želite steći praktične ekonomske vještine i osigurati svoje radno mjesto na odgovornim i dobro plaćenim pozicijama u uspješnim preduzećima ili pokrenuti svoj vlastiti posao, upišite studij poslovne ekonomije na CEPS-u u Kiseljaku gdje je student uvijek na prvom mjestu.

Visoka škola "CEPS - Centar za poslovne studije" u Kiseljaku

Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak

Telefoni:

+387 (0)30 875 208 ili 875 221

+387 (0)63 473 333 ili 653 111

E-mail: [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close