Podgorica

Univerziteti u Mostaru i Beogradu potpisali memorandum o suradnji

Dugogodišnja suradnja između Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru i Univerziteta u Beogradu ozvaničena je potpisivanjem memoranduma o suradnji
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 04. 2019. u 23:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Potpisivanje memoranduma o suradnji

Univerzitet ''Džemal Bijedić'' u Mostaru strategijski izazov i bazični sustav vrijednosti zasniva na težnji da postane fleksibilna, funkcionalna i društveno odgovorna visokoškolska ustanova, u regiji prepoznatljiva po modernim studijskim programima svih ciklusa, orijentirana kvalitetu, otvorena suradnji i internacionalizaciji.

Kontinuirani rad na polju ostvarenja vizije i misije poslovanja, pred menadžment Univerziteta, postavio je imperativ realizacije zacrtanih strategijskih ciljeva i aktivnosti u težnji da se ostvare iznadprosječne ekonomske performanse.

Jedna od takvih aktivnosti je svakako i potpisivanje memoranduma o razumijevanju i suradnji sa partnerskim univerzitetima iz okruženja, Europe i svijeta.

Dugogodišnja, i nadasve uspješna, suradnja između Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru i Univerziteta u Beogradu ozvaničena je potpisivanjem memoranduma o suradnji, kojeg su u Podgorici potpisali rektori ove dvije visokoobrazovne institucije, prof. dr. Elvir Zlomušica i prof. dr. Ivanka Popović.

Foto: PR / Potpisivanje memoranduma o suradnji

Suradnja u narednim godinama bit će nastavljena na obostrano zadovoljstvo, a ista će uključivati: uzajamne posjete, studijska putovanja i konsultantski rad profesora i znanstvenih radnika; razmjenu nastavnika s ciljem realizacije nastavnog i znanstvenog procesa na sva tri ciklusa studija; sinergijske aktivnosti u koncipiranju znanstvenoistraživačkih projekata, saradnju na znanstvenim konferencijama i simpozijima; omogućavanje studentske mobilnosti; razmjenu znanstvenih informacija i publikacija, te druge oblike suradnje od obostranog interesa.

Univerziteti, potpisnici memoranduma o suradnji, u relativno kratkom periodu, imenovat će predstavnike i njihove zamjenike za realizaciju i monitoring planiranih zajedničkih aktivnosti, sa ciljem sveobuhvatnijeg razvoja i unapređenja međuuniverzitetske suradnje i osiguranja sredstava za realizaciju svih planiranih vidova suradnje.

Kopirati
Drag cursor here to close