Alisa Dedić

Unija studenata FBiH dobila prvu predsjednicu

Za predsjednika Skupštine Unije studenata FBiH izabran je student Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Adnan Muratović.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 05. 2021. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unija studenata Federacije BiH održala je radni sastanak na kojemu je izabrano novo vodstvo.

Za predsjednicu Unije studenata Federacije Bosne i Hercegovine, jednoglasno je izabrana Alisa Dedić, studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

"Izborom na poziciju prve predsjednice USFBiH za mene predstavlja veliku čast. Trudit ću se da opravdam povjerenje kolega. Na svim univerzitetima položaj studenata nije na zadovoljavajućem nivou i nerijetko su im uskraćena prava koja su zagarantirana zakonima i drugim pravnim aktima. Pred nama je puno posla, a s timom mladih i entuzijastičnih studenata koji su izabrani, trudit ću se opravdati povjerenje", kazala je novoizabrana predsjednica.

Na mjesto zamjenika predsjednice izabran je Belmin Fajić.

Na mjesto tajnice USFBiH izabrana je izaslanica Unije studenata Univerziteta  "Džemal Bijedić" u Mostaru Amina Šečunović.

Za predsjednika Skupštine Unije studenata FBiH izabran je student Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Adnan Muratović.

"Ova pozitivna priču dobila je svoj epilog. Nadam se da će Unija studenata FiH u budućnosti nositi zajedništvo studentskog tijela Federacije Bosne i Hercegovine i napredak obrazovanja", kazao je Muratović.

Za članove nadzornog odbora USFBiH izabrani su Ismir Halač, Iris Bužonja te mostarski student Kenan Begović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close