E-učionica

Učionice budućnosti u Mostaru

Nova računarska oprema za elektronsku učionicu (e-učionica) u petak je predstavljena u Osnovnoj školi 'Antun Branko Šimić' u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 02. 2019. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi smo za tehnologiju koja će nam omogućiti obrazovanje za 21. stoljeće kroz učionicu budućnosti'', rekla je Snježana Brkić ravnateljica O.Š. 'A.B. Šimić', koja je  jedna od devet škola u Hercegovačko - neretvanskoj županiji kojoj je donirana nova oprema za elektronsku učionicu.

''Zahvaljujem se premijeru Nevenku Hercegu i ministru Rašidu Hadžoviću što su vidjeli u našoj školi potencijal i što su imali sluha prepoznali to i omogućili nam sve ovo'', dodala je Brkić.

Inače, riječ je o jednoj od devet škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) kojoj je donirana nova oprema za elektronsku učionicu, a koju je osigurala Vlada HNŽ-a.

Nevenko Herceg premijer Vlade HNŽ rekao je da je ova vlada napravila ogromne iskorake u svim područjima kada je u pitanju obrazovanje.

''Imali smo priliku obići najstariju školu, koja je ne samo najstarija nego tako i izgleda. Nakon obnove ova škola će izgledati najsuvremenije i najmodernije. Naša djeca i obrazovni sustav to zaslužuju. Mi ćemo do kraja mandata ove Vlade obnoviti sve javne škole'', rekao je Herceg.

Kaže da je do sada preko 20 škola i sportskih dvorana obnovljeno, te da je Vlada do sada uložila preko 10 milijuna KM u tu svrhu.

''Jednim djelom uložili smo vlastita proračunska sredstva, drugim dijelom povoljna kreditna sredstva Svjetske banke i treće donatorska. Sada smo iz rebalansa proračuna izdvojili dio novca za obnovu sportske dvorane. Cilj nam je da nam djeca borave u ugodnim uvjetima boravka, a i da naši prosvjetni radnici imaju ugodne uvjete rada'', kaže Herceg.

Uime resornog Ministarstva kao donatora obratio se ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u HNŽ-u Rašid Hadžović istaknuvši kako je želja tog ministarstva, odnosno Vlade HNŽ-a, bila osuvremeniti rad škola, te da znanje koje nastavnici prenose na učenike bude na zavidnoj razini.

''Jedan od projekata, modernizacija sustava obrazovanja, su i ove elektroničke učionice koje će djeca imati priliku koristiti, a naša zadaća je da ovakav način sustava obrazovanja primjenjujemo i u ostalim školama'', poručio je ministar Hadžović.

Opremu će dobiti i O. Š. Marko Marulić Prozor, O. Š. Silvija Strahimira Kranjčevića, O. Š. Fra Didaka Buntića Čitluk, O. Š. Stolac, JU O. Š. Alija Isaković, JU Druga O. Š. Konjic, JU IV O. Š. Mostar, JU O. Š. Suljo Čilić Jablanica.
 
Cilj ovog projekta je unaprjeđenje i modernizacija nastavnog rada i procesa u skladu sa modernim tehnološkim dobom i podučavanjem 21. stoljeća

Oprema koju će škole dobiti sastoji se od tableta za učionicu, ormara za punjenje i čuvanje tableta, softver za upravljanje učionicom, nastavom i kolaboracijom, wireless-n vpn router; vdsl2; web filtering go 100 wireless klijenata, 4 gigabita porta, laptop za nastavno osoblje, te upravljački program za učenike i nastavnike.

Kopirati
Drag cursor here to close