Prvi kviz učenika osnovnih škola Grada Mostara

Učimo povijest kako bi upoznali svijet

Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog ra
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 04. 2019. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Prvi kviz učenika osnovnih škola Grada Mostara

Prvi kviz učenika osnovnih škola Grada Mostara pod nazivom ''Učimo povijest kako bi upoznali svijet'' održat će se u utorak, 16. travnja u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar u Mostaru, s početkom 11 sati.

Cilj ovog projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Kviz je podijeljen u više kategorija: kultura (religija, slikarstvo); zabava (glazba, televizija, internet); mediji (film, književnost, strip); povijest (politika, mitologija) svijet (geografija, astronomija, ekonomija); životni stil (komunikacija, gastronomija, tehnologija); sport i igre (kompjutorske igrice i društvene igre); znanost (biologija, kemija, fizika).

Sudionici prvog kviza su učenici osnovnih škola Grada Mostara koji nastavu pohađaju na hrvatskome jeziku. Ovaj projekt je rezultat suradnje stručne savjetnice za povijest, Danijele Tomičić, i studenata Sveučilišta u Mostaru.

Planirano je da kviz traje do 12. 30 sati, a izjave za medije se mogu uzeti prije početka i po završetku kviza.

 

Kopirati
Drag cursor here to close