Novo normalno

Dvije škole u BiH prakticiraju učenje na otvorenom i prezadovoljni su

Učenje na otvorenom i na taj način zaštita od koronavirusa itekako je prihvatljiva za nastavno osoblje u OŠ Kaćuni.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 09. 2020. u 08:42 Bljesak.info
Učenje na otvorenom u Kaćunima i Zavidovićima

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna škola u Kaćunima kod Busovače i Prva osnovna škola u Zavidovićima - prve su u Bosni i Hercegovini pokrenule projekt učenja na otvorenom. Za tu namjenu služe im učionice na otvorenom, koje su instalirane tijekom prethodnog raspusta.

Pojava pandemije koronavirusa i problem koji je uzrokovalo oboljene COVID-19 i sve veći broj zaraženih u BiH, a s druge strane i početak nove školske godine, natjerali su nadležne i one koji rukovode nastavnim procesom u BiH jednostavno da pronađu novi model, novi način na koji će se odvijati taj proces. U OŠ u Kaćunima može se pronaći također jedan zanimljiv primjer. Radi se o prvoj bh. učionici na otvorenom. Djeca su itekako zadovoljna, javlja BHRT.

Učenje na otvorenom i na taj način zaštita od koronavirusa itekako je prihvatljiva i za nastavno osoblje u OŠ Kaćuni.

''Mi naravno sad pomalo u hodu nadolazimo na neke nove ideje, što nam je lakše, što nam je bolje, što je bolje za djecu i djeca zaista uživaju u ovom načinu rada, a i mi isto tako s njima'', kazala je Senaida Smailbegović, nastavnica zemljopisa. 

Učionica na otvorenom može se pronaći i u Zavidovićima. Tamošnja Prva osnovna škola taj projekt realizirala je u suradnji sa Fondacijom Duga.

''Mi smo sa svoje strane doprinijeli koliko smo mogli osigurali smo dio sredstava, a dio sredstava je osigurao direktor i eto to je rezultat. Vjerujem da će biti korisno'', istaknuo je Samir Bešlija iz Fondacije ''Duga'' Zavidovići.

Izvođenje nastave na otvorenom preporučili su i krizni stožeri u Srednjobosanskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

''Boravak na otvorenom uz održavanje one propisane distance i druge higijenske preventivne mjere, zapravo dovodi do smanjenja rizika za oboljevanja od COVID 19'', kazao je Nino Hasanica iz Instituta za zdravlje i sigirnost hrane Zenica.

Kopirati
Drag cursor here to close