Brige

Učenje i odvajanje od roditelja muče mostarske studente

Provedeno je istraživanje o mentalnom zdravlju studenata te stavovima i informiranosti o postojanju Savjetovališta za studente…
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 10. 2018. u 14:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dani studentskog savjetovališta Sveučilišta u Mostaru (SUM) svečano su otvoreni u ponedjeljak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta.

Prvog dana skupa studenti su upoznati s radom Savjetovališta, s temama iz područja psihologije ličnosti te su imali predavanje o anksioznosti s kojom se susreće velik broj studenata.

''Najčešći problemi koji muče studente su problemi s učenjem te problemi s odvajanjem od roditelja, posebno ako je riječ o studentima prvih godina studija'', kazala je djelatnica Savjetovališta za studente Ivona Čarapina.

Djelatnica Savjetovališta SUM-a Arta Dodaj objasnila je povijest nastanka takvog jednog projekta te naglasila kako je danas predstavljeno prvo preliminarno istraživanje o psihološkom zdravlju studenata SUM-a.

Provedeno je istraživanje o mentalnom zdravlju studenata te stavovima i informiranosti o postojanju Savjetovališta za studente, a istraživanjem je obuhvaćeno preko 500 studenata različitih fakulteta Sveučilišta.

Preliminarni rezultati ukazuju da gotovo 90 posto studenata smatra potrebnim postojanje Savjetovališta za studente, dok više od 7 posto studenata navodi da je već ranije potražilo stručnu pomoć.

Oko 50 posto je barem jednom tijekom svog studija pomislilo da im je potrebna psihološka pomoć, i to najčešće zbog osjećaja prevelikoga stresa, anksioznosti depresije ili nekih poteškoća vezanih uz fakultet i društveni život.

Dani studentskog savjetovališta Sveučilišta u Mostaru održavaju se do 17. listopada, priopćio je Ured za odnose s javnošću SUM-a.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close