''Obrazovanje po mjeri''

Učenici u RS-u kreću sa učenjem kineskog jezika

Trivić je ranije potvrdila da će, u suradnji sa Veleposlanstvom Kine u BiH, u drugom polugodištu u pojedinim školama u RS-u početi izučavanje kineskog jezika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 01. 2019. u 10:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Kineska učiteljica

U Republici Srpskoj (RS) u ponedjeljak je počela nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama. 

Entitetska ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić rekla je da će se, s ciljem kreiranja obrazovanja po mjeri učenika, zajedno analizirati nastavni planovi i programi i prilagođavati potrebama suvremenog društva. 

''Učenici treba da steknu primjenljiva znanja, zahvaljujući kojima će po završetku srednje škole nastaviti dalje obrazovanje ili zasnovati radni odnos'', dodala je ona. 

Trivić je ranije potvrdila da će, u suradnji sa Veleposlanstvom Kine u Bosni i Hercegovini, u drugom polugodištu u pojedinim školama u RS-u početi izučavanje kineskog jezika. 

Kineski jezik učenici će učiti u školama u Doboju i Istočnom Sarajevu te u drugim općinama gdje je za to iskazano opredjeljenje. 

''To je dobar projekt'', rekla je Trivić i podsjetila da su predstavnici kineskog veleposlanstva sudjelovali u opremanju učionica i osigurali opremu kako bi se na adekvatan način odvijala nastava na kineskom jeziku. 

Nastava u osnovnim školama u RS završava se najkasnije u petak, 21. lipnja, a za učenike završnog razreda četrnaest dana ranije. 

U srednjim školama kraj školske godine je 14. lipnja, osim za učenike završnih razreda, koji će obrazovni proces završiti 17. svibnja 2019. godine. 

Učenici umjetničkih škola nastavu završavaju 7. lipnja, osim maturanata kojima se završava školovanje 24. svibnja. 

Proljetni raspust trajat će od ponedjeljka, 22. travnja do petka, 26. travnja 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close