''Gimnazijalci Šantiću''

Učenici poslali poruku kakav oni Mostar žele

U prepunom Vladičanskom dvoru u Mostaru učenici su govorili i pjevali Šantićevu poeziju, te se kroz program prisjetili detalja iz njegovog života.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 10. 2019. u 10:27 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 100. Šantićevih večeri poezije sinoć je održana večer pod nazivom ''Gimnazijalci Šantiću'' na kojoj su zanimljiv program zajednički pripremili profesori i učenici Gimnazije Mostar, Druge Gimnazije Mostar i Koledža ujedinjenog svijeta (UWC). 

U prepunom Vladičanskom dvoru u Mostaru učenici su govorili i pjevali Šantićevu poeziju, te se kroz program prisjetili detalja iz njegovog života.

Profesor srpskog jezika na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru Tanja Čvoro kazala je da da je cijeli program bio posvećen Šantiću i njegovim manje poznatim pjesmama, a da su učenici Koledža ujedinjenog svijeta preveli Šantića na materinje jezike.

Različitost

''Tako smo večeras čuli cijeli svijet kako pjeva u slavu Alekse Šantića. Jedna divna večer i poruka koja je poslana sa ove večeri – da su mladi sposobni da rade zajedno i grade zajedničku budućnost. Bili smo veoma različiti večeras i pokazali da su različitosti naša bogatstva i da kada ih tako shvatimo možemo napraviti odlične stvari'', kazala je Čvoro koja je i član Upravnog odbora SPKD ''Prosvjeta'' Gradski odbor Mostar.

Profesorica bosanskog jezika u Gimnaziji Mostar Munevera Slato istaknula je da su se učenici s radošću uključili u obilježavanje 100. Šantićevih večeri poezije.

''I učenicima i profesorima potrebno je malo raznolikosti. Poruka ove večeri je mnogo jaka, učenici su poslali poruku kakav bi oni Mostar željeli da imaju'', navela je Slato.

Profesorica hrvatskog jezika u Gimnaziji Mostar Vesna Filipić izrazila je zadovoljstvo što su učenici Gimnazije Mostar sudjelovali na 100. Šantičevim večerima poezije.

''Učenici su se s radošću uključili u zajednički projekt i dali sve od sebe'', navela je Filipić.

I profesorica bosanskog iz Druge gimnazije u Mostaru Edina Čomić naglasila je da su dojmovi učenika i svih prisutnih bili odlični.

''Svaka suradnja u ovom još uvijek podijeljenom gradu je dobrodošla, posebno sa ovakvom porukom koje je poslana sa ove večeri'', istaknula je Čomić.

Velik pjesnik i čovjek

Učenica Gimnazije Mostar Ajla Hajruši istaknula je zadovoljstvo suradnjom tri škole, ali i sudjelovanjem na 100. Šantićevim večerima poezije.

''Pokazali smo koliko je Šantić bio veliki pjesnik i čovjek i da njegove poruke trebamo nositi u srcu, a time smo sa ove večeri poslali jednu lijepu poruku'', navale je Hajruši.

Uz Ajlu su iz Gimnazije Mostar u programu sudjelovali: Andrea Miličević, Hana Kovačević, Lovro Pinjuh, Ena Haznadar, Petra Arapović, Katarina Antelj, Antea Vrljić, Andrea Skalja, Luka Marić, Ivana Ereš, Aida Ćućurović, Amar Zagorčić. Iz Druge Gimnazije Mostar nastupili su učenici: Adrijan Tarčuki, Sara Vejzović, Ilma Ljubović, Adna Ćesić, Dženis Gadara, Aldina Kurtović i Irma Lipovac.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru predstavljali su učenici: Andrea Goreta, Adin Džajdić, Duru Culha, Martino Zibetti, Bidita Nawar, Saskia Smith, Santiago Goitia, Edie Boulting, Tserung Dhondup, Daniel Tanui i Maurits Vigeveno, dok je program vodila Adla Velagić-Ćurić, glasnovornica Koledža.

Kopirati
Drag cursor here to close