Čapljina

Učenici posjetili načelnika Vidića

Učenici O.Š. „Lipanjske zore“ Bobanovo selo  posjetili načelnika Vidića
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 12. 2018. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Učenike područne Osnovne škole „Lipanjske zore“ Bobanovo selo  i njihove učiteljice danas je u službenu posjetu primio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Tom su prigodom svi učenici pripremili razna pitanja i prijedloge o funkcioniranju Općine, poslovima koje obavlja načelnik, komunalnoj infrastrukturi, gradnji dječjeg igrališta i sl. na koje je odgovarao načelnik, priopćeno je.

Posjet učenika je u sklopu nastavnog programa gdje se obrađuju između ostalog i aktivnost o funkcioniranju županije i  lokalne zajednice na temu  „Moja županija – grad i općina“.

Foto: Općina Čapljina / Načelnik je ugostio učenike

Cilj sastanka je na praktičan način upoznati učenika Osnovne škole s načelnikom i općinskim službama, te svim poslovima, problemima, izazovima i teretom s kojim se načelnik i njegovi djelatnici susreću.

„Jutros je u zgradi općine bilo jako veselo, učenici su me dočekali s pjesmicom o Sv. Nikoli, tako da su djeca napravila jednu posebnu atmosferu.

Foto: Općina Čapljina / Učenici u uredu načelnika

Jedan od naših primarnih ciljeva je svakako upoznati svoje učenike. To je važno iz mnogih razloga,  što bolje upoznamo svoje učenike i što više oni znaju o radu općinskih službi , tim će se više angažirati u školi, jer sutra će to biti odrasli ljudi koji će obnašati funkcije koje su važne za širu društvenu zajednicu  zajednici“ kazao je načelnik Vidić.

Načelnik Vidić je učenicima pokazao svoj ured, te ih proveo kroz zgradu Općine a oni nisu krili svoje oduševljenje.

Kopirati
Drag cursor here to close