Robotika u Novom Travniku

Učenici iz OŠ "Novi Travnik" najbolji u mlađoj dobnoj skupini

U izuzetnoj atmosferi, uz druženje djece, mentora i gledatelja nastupilo je 8 školskih timova u starijoj dobnoj skupini i 4 školska tima u mlađoj dobnoj skupini.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 03. 2018. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Natjecanje u robotici

Učenici iz OŠ "Novi Travnik" najbolji u mlađoj dobnoj skupini u natjecanju iz robotike. Drugo fizičko kolo održano je 21.3.2018. godine u regionalnom centru Novi Travnik u OŠ "Novi Travnik", priopćeno je.

U izuzetnoj atmosferi, uz druženje djece, mentora i gledatelja nastupilo je 8 školskih timova u starijoj dobnoj skupini i 4 školska tima u mlađoj dobnoj skupini.

Rezultati natjecanja:

Starija dobna skupina:

  1. OŠ "Pajić Polje" Pajić Polje 180 bodova 13,84
  2. OŠ "fra Marijan Šunjić" Stojkovići 180 bodova 15,07
  3. OŠ "Novi Travnik" Novi Travnik 180 bodova 16,37

Mlađa dobna skupina:

  1. OŠ "Novi Travnik" Novi Travnik 120 bodova 9,16
  2. KŠC "Petar Barbarić" Travnik 120 bodova 10,77
  3. OŠ "Musa Ćazim Ćatić" Trenica 120 bodova 13,95

Robotikom se u našem osnovnoškolskom obrazovanu želi doprinijeti poboljšanju formalnog i neformalnog obrazovanja u području robotike, automatike i programiranja.

Obrazovanje ima jako važnu ulogu u svakom društvu i ono nije ništa drugo nego odraz društvenog sistema jedne države. Kako bi od Bosne i Hercegovine stvori jaku, uglednu i u svijetu poznatu državu, odgovor leži u jačanju obrazovnog sistema i unaprjeđenju nastave informatike kroz osnovnoškolsko obrazovanje.

Ovim aktivnostima se djeca susreću s naprednim tehnologijama, a srž cijele priče je mladima dati najvažnije alate, samosvjesnost, kritičko promišljanje, moderni pristup učenju i tehnološku pismenost.

Kopirati
Drag cursor here to close