Središnja Bosna

U Vitezu održana radionica za predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova

Radionica je namijenjena odgajateljima i ravnateljima dječjih vrtića, učiteljima, ravnateljima, stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 12. 2017. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PR / Radionica ''Upravljanje projektima, mobilnost i konkurentnost na tržištu rada''

U subotu, 16. prosinca 2017. godine, u cilju unapređenja suradnje i jačanja ljudskih i obrazovnih kapaciteta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske uz potporu Koordinacije ministara obrazovanja Županija u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku organizirao je u Vitezu seminar/radionicu na temu ''Upravljanje projektima, mobilnost i konkurentnost na tržištu rada'' u okviru programa Erasmus +, e Twining.

Na radionici su sudjelovali predstavnici dva dječja vrtića, osam srednjih škola, 15 osnovnih škola iz Središnje Bosne te predstavnici KŠC ''Petar Barbarić'' Travnik.

Tom prigodom, Tomislav Bošnjak Matić, načelnik općine Vitez i Katica Čerkez, ministrica obrazovanja, znanosti, kulte i športa Županije Središnja Bosna zahvalili su Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori koju pruža Hrvatima ovog kraja posebice naglasivši kako da je ulaganje u obrazovanje uvijek najbolje ulaganje u budućnost jedne zemlje i jednog naroda.

Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH ispred Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasila je kako će Ured nastaviti pružati potporu, kako kroz projekte koje sam provodi, kako kroz stručne radionice i seminare na terenu.

Polaznici su se na edukaciji upoznali s procesom otvaranja projekata, načinom pronalaženja projektnih partnera te integracijom eTwinninga u Erasmus+ projekte. Uz teorijski dio, sudionici radionice su imali prigode pripremiti svoje prve projekte iz područja njegovanja kulturne baštine, ekologije, usavršavanja vještina zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova i slično.

Cilj organizacije ovih radionica je, između ostalog, ostvarivanje mobilnosti zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova u svrhu usavršavanja znanja, vještina i kompetencija potrebnih za obavljanje posla u svojim matičnim ustanovama, poticanje obrazovnih stručnjaka na individualno neformalno stručno usavršavanje te povećanje zapošljivosti, konkurentnosti i mobilnosti na tržištu rada.

Radionica je namijenjena odgajateljima i ravnateljima dječjih vrtića, učiteljima, ravnateljima, stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola (gimnazije i strukovne škole). Istu radionicu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirao je već u Orašju, za Županiju Posavsku, Tuzlansku te Brčko Distrikt.

Kopirati
Drag cursor here to close