Mandić

U svim školama i fakultetima FBiH: Traži se obustava nastave na dva tjedna

''Osim toga, predložit ćemo obustavu igranja predstava u kazalištima, nekih sportskih događaja, kao i održavanje svih javnih skupova'', kazao je Mandić.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 03. 2020. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo zdravstva će predložiti obustavu nastave u svim školama i fakultetima u FBiH na dva tjedna s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, kazao je ministar zdravlja FBiH Vjekoslav Mandić na današnjoj konferenciji za medije održanoj nakon sjednice Kriznog stožera FBiH.

''Osim toga, predložit ćemo obustavu igranja predstava u kazalištima, nekih sportskih događaja, kao i održavanje svih javnih skupova'', kazao je Mandić.

On je demantirao tvrdnje kako je jedna od žena zaraženih koronavirusom sudjelovala na proslavi Dana žena kojem je prisustvovao veći broj osoba, kazavši kako se ona, od kada se vratila iz Italije nalazi u kućnoj izolaciji.

Dr. Sanjin Musa je upoznao javnost sa novim naredbama Kriznog stožera, a među njima je i ona o obaveznoj karanteni  za osobe koje dolaze iz Njemačke, Francuske i Španjolske.

Podsjećamo, ranije je Slavko Lauš, predsjednik Sindikata osnovnih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku u HNŽ, za Bljesak.info rekao kako zasad neće ići prema otkazivanju nastave u ovoj županiji.

Lauš je istaknuo kako se proteklih desetak dana intenzivno vode kontrole, te da je o ovoj mogućnosti u više navrata razgovarao i sa ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ Rašidom Hadžovićem.

''Razmišljamo u tom pravcu, no trenutno je jako nezgodno bilo što poduzimati. Hvala Bogu u našoj županiji još uvijek nema potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom i u ni jednoj školi nemam primjera zaraze, tako da trenutno se trudimo ne unijeti paniku'', rekao je Lauš.

Kopirati
Drag cursor here to close