Zaštita okoliša

U Posušju predstavljen projekt 'Youth drive'

Projekat financira Europska unija u iznosu od preko 230.000 eura, s ciljem podizanja svijesti kod mladih o pravilnom zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 06. 2020. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupno 192 škole na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva bit će uključene u projekt ''Y O U t h d r i v e'' kroz edukacije za učenike od šestog do devetog razreda i učenike srednjih škola. U sklopu projekta, škole ce dobiti 320 kanti za elektronski otpad i 8 kontejnera, koji će biti postavljeni na odgovarajuća mjesta. Kroz projekt će organizirati i akcije prikupljanja otpada na utvrđenim divljim odlagalištima u dogovoru s gradovima i općinama, a provesti će se i istraživanje o stanju na terenu, koje može biti smjernica za buduće aktivnosti.

Projekat financira Europska unija u iznosu od preko 230.000 eura, s ciljem podizanja svijesti kod mladih o pravilnom zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je da aktivno doprinese pravilnom upravljanju otpadom, a radit će se i na zaštiti vodenih puteva na područjima koja su uključena u projektne aktivnosti. U suradnji sa školama, projektom će se prvenstveno utjecati na svijest mladih, koji bi kroz svoje znanje i djelovanje u budućnosti, trebali utjecati i djelovati na svijest društva o potrebi zaštite okoliša. Također, projektom će se stvoriti podloga za unapređenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u ovoj oblasti, a bit će pokrenuta i web platforma na kojoj ce se razmjenjivati razlicite informacije o projektu.

Projekt ''Y O U t h d r i v e'' podizanje svijesti o zaštiti okoliša, i pokretanje konkretnih akcija na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru.

Projekt je počeo je sa realizacijom aktivnosti u studenom 2019, a trajati će do svibnja 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 279.200 eura, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close