Budućnost

U Mostaru svečano otvorena znanstvena konferencija '12. Dani BHAAAS u BiH'

Svečanom otvaranju je prisustvovao i veleposlanik SAD u BiH Eric Nelson koji je kazao da mu je čast što prisustvuje otvaranju ovog značajnog znanstvenog događaja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 06. 2021. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća znanstvena konferencija u BiH „12. Dani BHAAAS u BiH“, koja se održava od 24. do 27. lipnja u Mostaru, svečano je otvorena sinoć u Narodnom pozorištu Mostar.

Tom prilikom predsjednica Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i znanosti (BHAAAS) Mahira Tanović izrazila je zadovoljstvo što se "12. Dani BHAAAS u BiH" održavaju u njenom rodnom Mostaru: “Veliko mi je zadovoljstvo otvoriti 12. Dane BHAAAS u BiH, a posebno mi je drago što vas mogu pozdraviti iz mog rodnog Mostara. Danas smo se okupili da razmjenjujemo znanja i iskustva, ali i da se lijepo družimo i zabavimo. BHAAAS je osnovan 2007. godine i za manje od 15 godina smo postali jedna od većih znanstvenih organizacija na Balkanu koja uključuje mnoge eksperte iz različitih grana medicine, inžinjeringa, kulture, umjetnosti, humanističkih znanosti i poslovnog sektora“, kazala je Tanović.

Svečanom otvaranju je prisustvovao i veleposlanik SAD u BiH Eric Nelson koji je kazao da mu je čast što prisustvuje otvaranju ovog značajnog znanstvenog događaja.

„Stvorite programe za uvezivanje sveučilišta, razvijajte međusobne osobne kontakte, ulažite u znanje mladih i podržavajte mlade talente jer oni su budućnost ove zemlje“, kazao je Nelson te istaknuo značaj konferencije "12. Dani BHAAAS u BiH" u segmentu prenosa znanja.

BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake u našu zemlju, od kojih su mnogi bh. porijekla i koji rade u prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire. Ove godine na konferenciji je posebna pažnja posvećena mladim i talentiranim studentima te njihovom profesionalnom razvoju.

U sklopu tih aktivnosti, na svečanom otvaranju dodijeljene su nagrade“Vera Šnajder”. talentiranim studentima Tako je „Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini“ (Futures Foundation BH) i BHAAAS dodijelili nagrade bh. studenticama Zorani Štaka i Zlati Jašarević koje će putovati u Japan, odnosno u Portugal na dvije znanstvene konferencije.

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i znanosti (BHAAAS), jedna od najvećih i najznačajnijih organizacija akademske dijaspore Bosne i Hercegovine i ove je godine ugostila veliki broj istaknutih znanstvenika, doktora, akademskih radnika, istraživača i umjetnika. Tako će se u četiri dana održati 26 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih znanosti, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice, a kojima će predavati oko 300 eminentnih predavača pred stotinama sudionika iz više od 20 zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close