Na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'

U Mostaru simulacija predsjedničkog sučeljavanja

U debatnom procesu kandidati će suočiti stajališta o krucijalnim političkim, društvenim i ekonomskim pitanjima Bosne i Hercegovine, koja su grupisana unutar tri tematske cjeline.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 01. 2018. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Govornik

U amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u petak, 12. j siječnja, u 11 sati bit će upriličena simulacija predsjedničkog sučeljavanja i izbornog dana, koji organizuju profesori i studenti Odsjeka za komunikologiju, u sklopu predmeta 'Izborne kampanje'.

Simulaciju predsjedničkog sučeljavanja otvorit će direktor Konrad Adenauera dr. Karsten Dümmel, koji će održati kratki motivacijski govor na temu ''Zašto je važno da mladi participiraju u izbornom procesu''.

U proteklih 15tjedana studenti su kroz praktičnu nastavu izučavali kompleksne procese planiranja, realizacije i upravljanja izbornim kampanjama.

Posljednja i najvažnija vježba podrazumijevala je pripremu kandidata za predsjedničko sučeljavanje i organizaciju izbornog dana na kojem će prezentirati rezultate tromjesečnog rada.

U debatnom procesu kandidati će suočiti stajališta o krucijalnim političkim, društvenim i ekonomskim pitanjima Bosne i Hercegovine, koja su grupisana unutar tri tematske cjeline.

"Sučeljavanje kandidata i izborni proces koncipirani su prema principu u kojem su izvršene ustavne reforme i u kojem je Sporazum iz Daytona stvar bliske prošlosti, te je uvedena institucija predsjednika BiH, odnosno uspostavljeno je takvo državno ustrojstvo gdje najviše rangirani dužnosnik u državi zastupa interese svih naroda Bosne i Hercegovine", priopćeno je iz Odsjeka za komunikologiju Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić".

 

Kopirati
Drag cursor here to close