Različite aktivnosti

U Mostaru se 26. rujna obilježava Europski dan jezika

Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 09. 2017. u 15:57 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje Europskog dana jezika, koji se svake godine proslavlja 26. rujna u 45 svjetskih zemlja, ove će se godine organizirati i u Mostaru brojnim aktivnostima.

Službenoj ceremoniji otvaranja u 10 sati ispred Gimnazije Mostar nazočit će ministar obrazovanja HNŽ-a Rašid Hadžović, direktor Gimnazije Mostar Haris Idriz te predstavnici zemalja sudionica (Francuski institut u BiH, Goethe Institut, Austrijski institut, veleposlanstva Češke Republike, Španjolske, Francuske, Mađarske, Slovenije, Grčke, Italije i Austrije), OESS-a, EU Info centra, American Cornera Mostar i Hevija.

Organizatori ovogodišnjeg Europskog dana jezika su mreža EUNIC BiH i Misija OESS, koja će organizirati okrugli stol na temu "Razvoj komunikacijskih vještina u obrazovanju za 21. stoljeće kroz poučavanje jezika", na kojem će sudjelovati predstavnici ministarstava obrazovanja i drugih nadležnih obrazovnih institucija iz cijele BiH.

Organizatori pozivaju sve građane Mostara, posebno učenike i studente, da posjete štandove zemalja sudionica, prisustvuju kratkim časovima na devet različitih jezika (slovenački, francuski, mađarski, španjolski, češki, njemački, grčki, talijanski i engleski), sudjeluju u različitim aktivnostima i osvoje neku od nagrada.

Kopirati
Drag cursor here to close