Sveučilište

U Mostaru će se i doktorati braniti online

Osim toga studentima na doktorskim studijima, navode, treba omogućiti polaganje ispita i prikupljanje ECTS bodova na isti način kao i u prethodnim akademskim godinama
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 05. 2020. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. Ivo Čolak održao je online sastanak s voditeljima doktorskih studija kako bi razmotrili odvijanje nastave i ostale aktivnosti na poslijediplomskim studijima, priopćeno je u srijedu sa Sveučilišta.

Zaključeno je kako se nastava na svim poslijediplomskim doktorskim studijima u ovoj akademskoj godini treba održati online za sve kolegije gdje je to moguće.

Osim toga studentima na doktorskim studijima, navode, treba omogućiti polaganje ispita i prikupljanje ECTS bodova na isti način kao i u prethodnim akademskim godinama. U slučaju poteškoća zbog fizičke udaljenosti potrebno je sustav rada na doktorskim studijima prilagoditi novonastalim okolnostima i koristiti sve mogućnosti sustava za elektroničko učenje SUMARUM.

Svi doktorski studiji trebaju omogućiti, pored polaganja ispita, i obrane tema doktorskoga rada kao i obrane disertacija online i ovakve obrane se u potpunosti vrijednosno izjednačavaju s ranijim obranama kad je bilo moguće fizičko prisustvo kandidata.

Svi predmetni nastavnici i studenti poslijediplomskih doktorskih studija na Sveučilištu u Mostaru trebaju u radu na doktorskom studiju isključivo koristiti službene mailove SUM-a (s domenom sum.ba) i s naznačenim mailovima objavljivati sve svoje radove koji se vrjednuju na doktorskom studiju, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close