Igra

U mostarskom vrtiću 'Radoblja' otvoren Senzorni park

Park bi trebalo da koristi 130 djece JU Dječji vrtići Mostar, ali će ih povremeno koristiti i djeca iz drugih mostarskih vrtića te oko 32 osobe s različitim razvojnim poteškočama.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 09. 2018. u 11:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrtiću "Radobolja", JU Dječji vrtići Mostar, u četvrtak je otvoren Senzorni park koji će omogućiti djeci da kroz igru razvijaju svoje sposobnosti. 

Park bi trebalo da koristi 130 djece JU Dječji vrtići Mostar, ali će ih povremeno koristiti i djeca iz drugih mostarskih vrtića te oko 32 osobe s različitim razvojnim poteškočama. 

Park je obnovljen i izgrađen uz pomoć veleposlanstva Republike Bugarske u BiH za što je izdvojeno 30 000 maraka. 

Veleposlanica Republike Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova-Karabascheva kazala je da je ovo jedanaesti projekt koji je Bugarska prepoznala u sklopu pomoći razvoja općina u BiH. Dodala je kako će ova zemlja i dalje pomagati na dobrobit razvoja i napredka lokalnih zajednica u BiH. 

Gradonačelik Mostara Ljubo Bešlić  se zahvalio Bugarskoj na potpori i što su prepoznali ovaj važan projek te izrazio nadu kako će on potaknuti mnoge, ne samo u Mostaru nego i u cijeloj BiH, da je zdrava mladež, zdrav razvoj djece nešto što pridonosi i zdravom okolišu.   

''Kako je važno da se borimo protiv vještačkih materijala i onoga što dugoročno zagađuje okolinu, tako je važno naglasiti da trebamo imati zdravi odgoj i prostor za igru djece'', kazao je Bešlić, koji je i otvorio Park. 

Pohvalivši rad vrtića, kazao je kako je i ovaj park prikaz dobrog rada i pedagoškog pristupa djelatnika vrtića prema djeci. 

''Riječ je o specifičnom parku koji  zahtijeva malo više truda, ali pruža djeci mogućnosti da kroz igru razvijaju neke sposobnosti, ne odbijajući taj terapeutski učinak, što je i smisao ovih igračaka u njemu '', objasnila je ravnateljica Javne ustanove Dječji Vrtići Mostar Danijela Kegelj. 

Kazala je da su se prema sustavnim procjenama razvoja djeteta dvije tvari isprofilirale kao problematične,  a to je zdrava ishrana i kretanje djece. 

''Ono što vidimo zadnjih godina je da djeca, bez obzira na okruženje,  imaju malo mogućnosti za fizičku aktivnost i motorički ispravnim tjelesnim razvojem,  pa stoga imamo sreću da je Vlada Republike Bugarske prepoznala ovaj park kao vrijedan potpore'', ocijenila je ravnateljica JU Dječji vrtići Mostar, zahvaljujući se bugarskom veleposlanstvu. 

Dodala je kako se ovim parkom također, želi skrenuti pozornost na to da svi parkovi ne moraju biti skupi i klasični, od plastike koja brzo popuca, nego da mogu biti od prirodnog materijala, karakterističnog za hercegovačko podneblje.  

Kopirati
Drag cursor here to close