CME MEDICAL UPGRADE

U Konjicu 'Međunarodna škola medicinskog istraživanja i pisanja''

Koraci kroz edukaciju u kontinuiranom razvijanju znanja i novih pristupa su veoma značajni za ovu oblast
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 05. 2018. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za medicinsku edukaciju "Medicinska nadgradnja" (Center for Medical Education Medical Upgrade) u cilju unaprjeđenja medicinske znanosti, znanja i prakse, organizirao je, već peti put, edukaciju u ovoj oblasti.

“Međunarodna škola medicinskog istraživanja i pisanja”, koja se održava 12. i 13. svibnja 2018.godine u Konjicu u BiH, okupila je doktore medicine različitih specijalizacija i subspecijalizacija, kao i specijalizante te magistre farmacije i doktore veterinarske medicine, te studente medicine i zdravstvenih fakulteta, priopćili su organizatori škole.

Ceremonija otvaranja škole, danas je ukazala na potrebu stalne edukacije u ovoj oblasti, te pružanju mogućnosti pristupa suvremenim znanjima i kompetencijama, znanosti i unaprijeđeniju znanja o publiciranju u znanstvenim časopisima.

''Koraci kroz edukaciju u kontinuiranom razvijanju znanja i novih pristupa su veoma značajni za ovu oblast u čemu je Centar medicinske edukacije organizirao izvanrednu školu'' prilikom otvorenja je rekao Prim.dr Harun Drljević, predsjednik Liječničke komore Federacije BiH, koja je Pokrovitelj škole.

Pored toga, Pokrovitelji škole su i Federalno ministarstvo zdravstva i Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti.

Voditeljica škole prof.dr. Livia Puljak i predavači Prof.dr. Matko Marušić, akademik prof.dr. Enver Zerem, prof. dr. Jugoslav Stahov i prof.dr. Samir Delibegović, svrstavaju ovu Školu među značajne stručne skupove u Bosni i Hercegovini i Regiji.

Edukacija o pisanju medicinskih znanstvenih radova pokrenuta je u Konjicu 2012. godine. Od tada do danas održana su četiri uspješna Tečaja, na kojima se broj sudionika kontinuirano povećavao uz sudionike i iz zemalja izvan Bosne i Hercegovine. Do sada su sudionici bili iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

''Povećanje broja sudionika iz BiH i iz zemalja regije, podizanje nivoa znanja, kao i razvoj novih informacija važnih za autore medicinskih znanstvenih članaka, doveli su do prerastanja Tečaja u "Međunarodnu školu medicinskog istraživanja i pisanja", u uvodnom obraćanju je sudionike podsjetio prof.dr Samir Delibegović, koji je sa Amrom Odobašić i suradnicima, oformio CME MEDICAL UPGRADE.

''Cilj škole je na zanimljiv i interaktivan način upoznati sudionike s najvažnijim informacijama vezanima za planiranje, pisanje i objavljivanje medicinskog znanstvenog rada. Bavljenje istraživanjima se treba objaviti u medicinskim časopisima jer inače kao da se nisu dogodila. Zbog svoje zauzetosti zdravstveni profesionalci trebaju vrijeme i motivaciju za pisanje znanstvenog rada. Nakon pohađanja ove Škole taj pothvat će biti mnogo lakše ostvariti'', rekao je prof.dr. Delibegović.

Organizator CME Medical Upgrade odlučno će i Međunarodnu Školu, planiranu ovogodišnjeg svibnja održati u kongresnim prostorima Garden City Hotela Konjic, u Konjicu koji je jedan od najstarijih gradova u Bosni i Hercegovini sa bogatom povijesti i dojmom da je to raj koji nadahnjuje gdje se ljepotom prirode i profesionalizmom svake godine stvara ugodan ambijent za učenje i druženje, priopćili su organizatori.

Prvi dan na Međunarodnoj školi obilježile su vrlo aktualne i atraktivne teme. Predavanja za više od 60 sudionika održali su Prof.dr Matko Marušić, voditeljica škole Prof.dr. Livia Puljak i prof.dr. Jugoslav Stahov.

Kopirati
Drag cursor here to close