Nastava u HNŽ-u

Odluke Ministarstva utjecale na psihičko stanje djece, netko mora odgovarati

''Netko mora snositi odgovornost za nepismenost i neznanje više generacija, a ne samo jedne''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 08. 2021. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat učitelja Hercegovačko - neretvanske županije koji nastavu izvode po hrvatskom nastavnom planu i programu tražit će od odgovornih u Vladi HNŽ, odnosno Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta, da preispitaju svoje dosadašnje odluke oko izvođenja nastave u protekloj školskoj godini, koliko su utjecale na psihičko stanje djece i zašto im se oduzima njihovo pravo na vannastavne aktivnosti i obrazovanje u okruženju škole. 

''Netko mora snositi odgovornost za nepismenost i neznanje više generacija, a ne samo jedne'', bio je izričit predsjednik Slavko Lauš Sindikata osnovnog obrazovanja, nakon sastanka Malog vijeća Sindikata.

''Ako su učenici za vrijeme pandemije imali izvanškolske aktivnosti, što im se onda oduzima pravo na redovito obrazovanje'', komentirao je.

Podsjetimo, nova nastavna godina, 2021./2022. u Hercegovačko neretvanskoj županiji započinje 6. rujna.

Kako je iz Ministarstva obrazovanja HNŽ rečeno za Bljesak. Info, prema njihovom planu škola će započeti u punom kapacitetu bez ikakvih ograničenja, osim ukoliko Krizni stožer Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi HNŽ, zbog epidemiološke situacije, ne bude naložio drugačije, odnosno restriktivnije mjere.

Iz Sindikata učitelja HNŽ-a, ukoliko Krizni stožer naloži nove mjere, izričito su protiv kombinirane nastave, odnosno podijeljenosti učenika u skupine.

''Tražit ćemo da nastava u osnovnim školama počne 6. rujna ove godine, da se učenici i nastavnici vrate u školske klupe, te da školski sat traje 45 minuta'', izjavio je za Fenu predsjednik sindikata osnovnoga obrazovanja i odgoja HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close