Optimistični premijer

Tisuću školskih torbi za ugroženu djecu

Herceg je istaknuo kako djeca ove godine u školske klupe idu u posebnim okolnostima, ''uz propise na koje nismo naviknuti i koji nam izazivaju nelagodu, čak i frustraciju''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 09. 2020. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čestitam vam početak nove školske godine u iskrenoj želji da nam uvjeti u kojima se vraćamo u škole budu premosnica iz izvanrednog u normalno stanje. Želim ostati optimist i vjerovati da će uskoro doći do vraćanja naših života u normalne tijekove kako bismo mogli ponovno živjeti onako kako smo naviknuli i kako to naša priroda, kao društvenih bića, od nas traži'', rekao je premijer HNŽ-a i zastupnik u Skupštini HNŽ-a Nevenko Herceg prilikom ceremonije dodjele školskih torbi socijalno ugroženima u Mostaru.

Naime, Herceg i Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa u Centru za socijalni rad Grada Mostara uručili su danas školske torbe i pribor učenicima iz socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Mostara.

Herceg je istaknuo kako djeca ove godine u školske klupe idu u posebnim okolnostima, ''uz propise na koje nismo naviknuti i koji nam izazivaju nelagodu, čak i frustraciju''.

''Međutim, činjenica je kako nemamo izbora'', rekao je i dodao kako ''ne prestajemo ulagati maksimalne napore kako bismo stalno i uporno unaprjeđivali uvjete školovanja u Županiji, podižući životni standard prosvjetnih djelatnika, obnavljajući i energetski unaprjeđujući naše škole, igrališta i dvorane, itd. svjesni kako je uloga obrazovanja od presudne važnosti za našu budućnost''.

''U nadi kako smo, ovim činom, makar djelomice olakšali pripremu za školu i vama mališanima i vašim roditeljima, želim naglasiti kako od učitelja, nastavnika i profesora očekujem potpunu posvećenost njihovu časnom pozivu, a od učenika ispunjavanje učeničkih obveza i uživanje u bezbrižnim školskim godinama'', zaključio je Herceg.

Inače, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije priopćila je, da je putem Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, osigurala nabavu tisuću kompleta torbi i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji, koji će ovih dana, u centrima za socijalni rad, biti podijeljeni i u ostalim gradovima i općinama u HNŽ-u.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close